maandag 20 juni 2016

Traptreden afmetingen

Heb je een oude trap in je woning, maar weet je niet of die nog veilig is? Hier ontdek je welke afmetingen perfect zijn voor je trap. Wil je een trap die vlot begaanbaar is, dan hou je je best aan enkele richtlijnen wat betreft de afmetingen. Wij geven je hier alvast de richtlijnen mee.


Enkel met de trap zitten we een beetje sloot.

Het zou gewoon een basistrap zijn die in ons huis komt. Hoeveel plaats moeten we in onze hal voorzien voor de trap ? Zou er eens iemand de afmetingen kunnen geven van een standaardtrap en hoeveel plaats we dan in onze hal en nachthal moeten voorzien? Berekenen traptredes een tegentredes trap ,aan de hand.


Bouwgids - De hellingsgraad van een trap ligt best onder de 45°. Een beetje breder is wat comfortabeler maar de totale trap wordt dan natuurlijk wat langer, iets wat niet altijd in te passen is in het plan. Meer informatie over de ideale afmetingen van een trap , .

Een trap als bedoeld in artikel 2. Minimum breedte van de trap. Staco traptreden en bordessen kunnen worden vervaardigd van persroosters, perforoosters, vlonderroosters, gedruklaste roosters of kunststof roosters. De Britse norm geeft een aantal aanvaardbare verhoudingen tussen op- en aantrede.


De hoogte die overbrugd dient te worden is steeds een veelvoud van de optrede. De trapformule is een formule die wordt gebruikt om een goed beloopbare trap te maken. Via deze verbinding verplaatst men zich lopend zowel horizontaal als verticaal, om zo van het ene niveau naar een ander te komen (door klimmen of dalen). Een te bouwen trap die een hoogteverschil als bedoeld in artikel 2. Wettelijke eisen zijn vastgelegd in het Bouwbesluit. De wettelijke eisen die er gelden zijn afhankelijk van de ruimte waarin de trap wordt geplaatst.


Wij behandelen hieronder enkele begrippen en de technische eisen en afmetingen van de onderdelen waaruit een . Een niveauverschil tot 18cm noemen we één trede. Trappen ontstaan vanaf het moment dat meerdere treden elkaar opvolgen. Niet alleen zijn de betonnen traptreden uit het aanbod hier bij Betondingen.


Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een traptrede van beton van 15x40x1centimeter, maar kunt u eveneens opteren . Voor elk hoogteverschil hebben wij een oplossing in huis.

Onze trappen en treden zijn praktisch, elegant en gemaakt om de tand des tijds te doorstaan. Het brede aanbod omvat uiteenlopende modellen zow. Prijzen zijn per stuk, exclusief btw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts