donderdag 16 juni 2016

Beste geluidsisolatie houten vloer

Ook een houten vloer kan van geluidsisolatie worden voorzien. Hiervoor zijn verschillende methoden. De beste manier is om allereerst de holle ruimte onder de planken te voorzien van een minerale wol, zoals bv. Maar ook modernere vloeren kunnen nog steeds gehorig zijn.


Een akoestisch vrijdragend plafond is hierbij de beste oplossing en biedt uitkomst bij zwaardere vormen van overlast.

Vooral in appartementen kan een goede geluidsisolatie vloer het verschil betekenen tussen prettig wonen en je mateloos irriteren met soms heftig oplopende ruzies tot gevolg. Bekijk de Bekijk de offerte. Goedendag, Wij hebben net een nieuw appartement gekocht. Het is een jaren woning en bestaat uit aparte woningen, wij zitten in de middelste woning waardoor we de beneden buren en de boven buren erg goed kunnen horen.


De verdiepingsvloeren zijn van hout. Om deze geluids overlast te . Geluidsisolatie zoldervloer Welk isolatiemateriaal het.

Bij houten draagvloeren is de geluidsisolatie tussen twee verdiepingen vaak gering. Bij geluidsisolatie zijn zowel luchtgeluid. Een verlaagd plafond kan onder voorwaarden een redelijke geluidsisolatie tot stand brengen. Zo haalt een niet-geïsoleerde houten vloer een gemiddelde isolatiewaarde van 22dB.


De beste oplossing (zelfs op houten vloeren ) is het plaatsen van een zwevende chape. Dit kan met een akoestische isolatiemat en een klassieke (doch gewapende) chape of anhydrietchape. Alleen op deze manier heeft u een akoestische isolatie in twee richtingen. De door u opgegeven oplossing zal . Neem vandaag nog contact met ons om op door te spreken hoe we uw vloerisolatie voor uw houten vloer kunnen verwezenlijken.


Wij bij Easycell geven u een professioneel advies over welk type vloerisolatie het beste past bij uw woonwensen en woonbehoeften. Het gebrek aan isolatiewaarde in een houten draag- of verdiepingsvloer komt door het gebrek aan massa. De gebruikte materialen van een houten verdiepingsvloer is meestal gewone platen multiplex, underlayment of planken vast gespijkerd op draagbalken.


Dit zijn materialen met weinig gewicht . De aard en de plaatsingsmethode van een vloerbedekking kunnen een goede aanvulling vormen op de akoestische isolatie. Dit artikel geeft een overzicht van de akoestische prestaties van verschillende types (vooral houten ) vloerbedekkingen en bespreekt de nieuwste technieken voor de akoestische.

ROCKWOOL vloerisolatie is uitermate geschikt voor het thermisch en akoestisch isoleren van zwevende dekvloeren, houten vloeren en begane grondvloeren. In oude etagewoningen: verlaagde plafonds. Houten vloeren isoleren bij de onderburen. Wanneer de bovenburen hun (schoon)vader op visite hebben, hangt door diens zware tred.


In heel wat oudere etagewoningen worden de woningen van elkaar gescheiden door houten vloeren. Deze vloeren hebben een geringe geluidsisolatie (Ilu= -tot -dB). Voor verbetering zijn er diverse mogelijkheden, die enigszins afhankelijk zijn van uw situatie en de door u gewenste isolatie. Graag zou ik wat advies krijgen over de beste oplossing om de vloer te isoleren.


Is dit inderdaad de beste oplossing, of zijn er betere oplossingen? Alvast dank voor het advies. Bij vloerisolatie gaat het meestal om geluidsisolatie , maar warmte-isolatie van een vloer is ook mogelijk. Lees hier meer over de soorten vloerisolatie. Naast geluidsisolatie van een vloer , zorgen de fermacell Vloerelementen ook voor een goede isolatie als het gaat om warmtebehoud.


Voor geluids- of warmte-isolatie van vloeren levert fermacell het beste product. Veel panden in Amsterdam dateren van voor de oorlog. De vloeren in die panden zijn vaak houten constructievloeren. Bij de renovatie van deze panden naar luxe appartementen is er extra aandacht voor deze vloeren. De akoestische isolatie ervan voldoet zelden aan de huidige eisen in Bouwbesluit.


Een zwevende dekvloer zodanig ontwerpen, dat de vloerconstructie de beoogde geluidsisolatie haalt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts