maandag 27 juni 2016

Houten vloer lakken zonder schuren

Wanneer de vloer eerder behandeld is geweest met een oplosmiddelhoudende lak dan is het voldoende de vloer goed vet- en vuilvrij te maken. Mijn parketvloer is lelijk aan het worden. Ik heb hem jaar geleden geschuurd ( met enorme schuurmachine).


Daarna heb ik hem lagen blanke lak gegeven. Helaas ben ik nooit tevreden geweest over het resultaat.

Nu wil ik hem opnieuw aanpakken, maar zie zo tegen het . Het is de vraag of je het gewenste resultaat krijgt. De oneffenheden en beschadigingen die je nu hebt blijven zitten. Daarnaast zal de olie minder goed in kunnen trekken doordat er nog een oude beschermlaag op zit.


Vergeet overigens niet te ontvetten. Maar toch die verfrisende. JA, in heel veel gevallen is het mogelijk om je houtenvloer te renoveren en in goede staat te brengen zonder te hoeven schuren ! Deze nabehandeling kan gedaan worden met parketlak , hardwaxolie of olie, maar ook met onderhouds middelen die u reeds gebruikt.

Als een oude verflaag in goede staat is mag je dat rustig achterwege laten, Bij een glanzende lak - of verflaag is het voldoende om na het ontvetten even de glans eraf te schuren. Nu hebben we deze laten behandelen met twee lagen naturel hardwax-olie van FloorService. De kleur vinden we echter toch te donker en te gelig geworden. Is het mogelijk om zonder te schuren de kleur . Hoe knap ik dit op zonder de hele vloer te moeten schuren en lakken ? Ik heb een houten vloer met een kleine slijtageplek. Of kun je gewoon niet anders en bestaat verven zonder schuren gewoonweg niet ? Hoogglanslak is zo hard en gla dat de verf heel slecht zal hechten.


In de woonkamer van mijn nieuwe huis ligt een oude parketvloer. Een houten vloer schuren is niet een populaire klus. Dit is echter niet helemaal waar.


In sommige gevallen is het aanbrengen van krijtverf zonder te schuren inderdaad mogelijk, het is echter verstandig om rekening te houden met de houten . Niet alleen de hechtingskracht is enorm groot, maar ook het kleurpigment gehalte waardoor dit ook echt . Lees hier hoe je hout kunt verven zonder het glad te schuren. Gebruik geschaafd hout als je niet wilt schuren voordat je gaat beschilderen. Want een slecht bestuurde schuurmachine gaat er zonder meer vandoor, of schuurt binnen een paar seconden een dikke laag van je houten vloer af.

Zo kan je een houtvloer lakken , beitsen, oliën, behandelen met was, behandelen met was én olie, of je kan ervoor kiezen om de vloer af te werken met zeep. Als de onderlaag bijvoorbeeld nog in goede staat is, kun je de vloer met minder grof schuurpapier opschuren. Begin grof en werk de vloer daarna fijner af. Schuur altijd met de houtnerf mee. De grote voordelen van een gelakte houten vloer zijn de hoge mate van slijtvastheid en het eenvoudige onderhoud.


Door nieuwe innovaties bij onze lakleveranciers is het ook mogelijk de vloer af te werken met een extreem matte lak zonder glans. Bekijk eens de website van Fairwoo daar vind je antwoorden op alle vragen met betrekking tot je houten houten vloer verven en lakken. Vragen gesteld aan tycho vloeren betreft vloeren en meubelen.


Skylt lak Afzelia stroken parket Schuren massief Eiken houten vloer Merbau visgraat parket gelakt met componenten lak De Meern Eiken visgraat stofvrij schuren 4. Zo zijn er de lakken zonder glans, die het hout een onbehandelde uitstraling geven b. Rigostep Skylt of de Pallman Pure.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts