dinsdag 21 juni 2016

Hellend dak isoleren binnenzijde

Een schuin dak is eenvoudig te isoleren door aan de binnenzijde ervan een houten of metalen raamwerk te plaatsen waartussen het isolatiemateriaal kan worden geklemd. De afwerking kan op verschillende manieren gebeuren. Sommige isolatiematerialen zijn al voorzien van een decoratieve afwerklaag, bij andere . Schuin dak isoleren aan de binnenzijde.


Dat kunnen isolatieplaten zijn, of isolatiedekens die afgewerkt . Isoleren levert veel comfort op.

Het bespaart u energie en dus geld. Je hellend dak isoleren langs binnen is de eenvoudigste en goedkoopste oplossing om je dak te renoveren. En in de meeste gevallen kan je het ook zelf doen. Je kunt zelf met dakisolatie aan de slag als je een schuin dak hebt met dakpannen. Dit kun je aan de binnenkant isoleren.


Een plat dak of een dakkapel kun je beter niet zelf isoleren , laat dit over aan een deskundig bedrijf. Als je een plat dak verkeerd isoleert, heb je grote kans op vocht in je dak en rottend hout of schimmel. Gebruik bij voorkeur isolatiemateriaal met een dampremmende laag.

Tot maar liefst een derde van de warmte in je woning gaat verloren via je dak. Het loont dus zeker de moeite om te investeren in (extra) dakisolatie. Beide producten zijn voorzien van een dampremmende aluminium bekleding. Dakisolatie met stevige isolatiedeken. Het isoleren aan de binnenzijde levert meer overlast op voor de bewoners, maar het is ook als doe-het-zelf-maatregel uit te voeren en het dakbeschot wordt direct afgewerkt.


De isolatie wordt tussen de balken geplaatst en afgewerkt met plaatmateriaal. Wil je een schuin dak isoleren ? In dit artikel vertellen we je alles over het isoleren van een schuin dak van de binnenzijde en buitenzijde en wat dit je kost en oplevert. Er gaat veel warmte verloren door een slecht of niet geïsoleerd dak. Hoe een hellend dak isoleren ? Je kan de isolatie zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant plaatsen.


Een hellend dak kan je op verschillende wijzen isoleren. We overlopen even alle mogelijkheden. PIR- isolatie voor hellend dak. Wilt u een hoge isolatiewaarde maar niet al te veel ruimte verspillen aan de binnenkant van uw schuine dak?


Handig als u bijvoorbeeld een zolder van een . Met RockRoof dakisolatie hoeft er minder te worden gestookt en blijft de binnentemperatuur zowel in de winter als in de zomer meer constant. Isolatie van het hellend dak is .

In dit geval is het aan te raden om aan de buitenzijde van de woning te isoleren. Mocht er geen dampremmende laag of bitumen dakbedekking aan de buitenzijde zitten, dan kunt u aan de binnenzijde isoleren. Hieronder wordt uitleg gegeven hoe u zelf het schuine dak van de zolder aan de binnenzijde van de woning kunt . Dampremmend materiaal bij hellend dak isoleren.


Een schematische voorstelling van dakisolatie (klikbaar). Wanneer de binnenzijde van een dak wordt geïsoleerd is het van belang dat er een dampremmende laag wordt aangebracht aan de binnenzijde van het materiaal. Het het plaatsen van dakisolatie op hellende daken behoort tot de taak van de dakwerker.


Het dampscherm zal aan de binnenzijde van de dakisolatie worden aangebracht en kan bestaan uit een kunststof folie of aluminium folie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts