dinsdag 28 juni 2016

Speksteen schoonmaken

Reiniging van het speksteen oppervlak. Neem bij uw regelmatige schoonmaak het oppervlak van de kachel af met een waterig sopje van afwasmiddel. Vlekken kunt u boenen met afwasmiddel.


Laat het afwasmiddel even inwerken en spoel en droog het steenoppervlak . Hier ziet u hoe de speksteen kan schoonmaken van uw houtkachel. Eerder kreeg ik het advies om het te verwijderen m.

Nu hadden we de kachel eens proef doen draaien en hebben door er met een overwant tegen te zitten vetvlekken veroorzaakt. Met wat is dit eruit te krijgen. Ik had enkele vraagjes over speksteen. Namelijk hoe ik deze best reinigen kan?


Wie weet gaan zij er nooit uit. Heb ook schrik om de steen te beschadigen. Zo verlengt u de levensduru van uw speksteenkachel tot het maximum.


Wij hebben een huis gekocht waar een spekstenen kachel in staat.

Nu is deze broodnodig aan onderhoud toe. Weten jullie een betrouwbaar adres die we dat kunnen laten doen? Hoor graag betrouwbare ervaringen.


Wij wonen in de regio midden maar . HET ONDERHOUD VAN EEN SPEKSTEENKACHEL. Dankzij regelmatig onderhoud blijft de NunnaUuni speksteenkachel op topniveau presteren. Maak het rooster liefst voor elke stookbeurt schoon met het gereedschap dat werd meegeleverd bij de kachel.


Hoe dat moet verschilt per kachel. In het onderstaande filmpje van de Wanders Olaf Eco speksteenkachel zie je hoe deze kachel opgebouwd wordt, maar ook hoe het interne rookkanaal schoongemaakt wordt. Nat hout kan er voor zorgen dat er roetvlekken op het venster. De buitenkant van de houtkachel kan schoongemaakt.


Schoonmaken van houtkachel. Speksteen op uw houtkachel kunt u schoonhouden met wasmiddel en een harde borstel. OP DEZE WIJZE STOOKT U HET BEST IN EEN MASSIEVE SPEKSTEENKACHEL.


Onderhoud aan uw houtkachel mag ALLEEN uitgevoerd . Wanneer men dit 2-keer per dag doet . Spring naar De ruit van een speksteenkachel - Bij de speksteenkachel moeten de stenen in de kachel wit zijn, als deze zwart zijn weet je dat je niet goed stookt.

Ook zie je aanslag op de kachelruit. Maar goe een beetje aanslag op ruit en stenen houd je altijd. Zelf maak ik altijd de ruit schoon met een krant en thee, . De speksteenkachel is nog niet bijzonder populair in Nederland. Mijn blog gaat dit keer over de tegelkachel, iets anders dan de speksteenkachel. Als iemand mij zou vragen welke gebruiksartikelen ik nooit weg zou doen, dan staat onze tegelkachel op nummer 1. Ontzettend fijn en ook nog eens duurzaam.


Op de tweede plaats staat mijn koperen gereedschap voor in de . Download: Folder ArtistiX Steel Rasps (PDF) . De rasp is voorzien van een plastic handvat ter bescherming van de handen. Belangrijk: In verband met het schoonmaken via de zijkant van de kachel, dient er aan zijkant de nodige ruimte te zijn. Afstand tot niet-brandbaar materiaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts