donderdag 29 mei 2014

Trap schilderen slijtvast

Wil je echt een slijtvaste verf om de trap mee te schilderen? Ook is deze trapverf snel doorgehar waardoor je de trap weer snel kunt belopen. Op zoek naar trap inspiratie?


Vaak is het mooi om de trap te verven in een lichte kleur, omdat het trapgat meestal vrij donker is. Histor heeft speciale trapverf die zeer kras- en slijtvast is, waardoor je trap langer mooi blijft.

De treden hebben immers nogal wat te verduren. Om een houten trap te schilderen , zal het je niet verbazen dat je best een zeer slijtvaste lak gebruikt. Een trap loop je immers ontelbare keren op en af.


De verf moet dus duurzaam zijn. Kies daarom best voor de Durosatin. Een extra voordeel is dat het een sneldrogende lak is, waardoor je niet lang hoeft te wachten om je . De beste trapverf is een kras- en slijtvaste lak met specifieke grondlaag.


Zijdeglans is beter dan hoogglans omdat die stroever is zodat je niet uitglijdt.

Voor een trap waar je iedere dag overheen loopt zorgt de beste trapverf ervoor dat je minder vaak opnieuw hoeft te schilderen. Houten trappen zijn eenvoudig te verven. Deze verf kost echter wel veel . Het is wel belangrijk om te kiezen voor een extreem slijtvaste lak.


Voordat je een houten trap . Welke trapverf van Jotun kan ik het beste gebruiken voor het verven van mijn trap ? Trappen worden intensief gebruikt en de belasting op de trede van een trap is hoog. Hierdoor is het belangrijk dat een trapverf voornamelijk kras- en slijtvast is. Bij het verven van een trap in een witte of lichte kleur is het belangrijk dat de verf.


Om een langere levensduur en mooi eindresultaat te garanderen, kiest een schilder voor het verven van een trap steeds voor een slijtvaste verf. Een lak op basis van (poly) urethaan alkydhars wordt daarbij sterk aangeraden. Doordat de trap doorgaans zeer intensief wordt gebruikt, is het kiezen van een goede verfsoort essentieel.


U wilt uw trap immers niet iedere maanden voorzien van een verse schilderlaag. U gaat uw trap verven , wat is dan belangrijk? U wilt zo snel mogelijk weer gebruik maken van de trap.


U wilt een hoogwaardige afwerking…want uw trap is immers een blikvanger!

U wilt vanzelf een kras- en slijtvaste oplossing die er jaren tegen kan. Een houten trap of vloer schilderen is een verhaal apart. Een loopvlak stelt nu eenmaal andere eisen aan de verf dan een kozijn of een wand.


Ontvet de ondergrond grondig en droog af met een propere doek. Vul eventuele gaatjes op met Polyfilla houtvuller. Schuur het volledige oppervlak licht op met schuurpapier korrel P2in de richting van de houtnerf. Ontstof grondig met een zachte borstel.


Plak de randen nauwkeurig af met afplaktape. Ik heb in huis tot nu toe alle kozijnen en plinten geschilderd met Sigma S2U gloss. Ik wil binnenkort beginnen aan het schilderen van de trap en vroeg.


Ik ben bezig met het schilderen van mijn trappen. Met welke verf uw trap schilderen ? Voor het schilderen van een houten trap gebruik je het beste een sterke, slijtvaste vloerverf in de vorm van een lakverf die geschikt is voor gebruik op houten ondergronden. In dit type verf is kunsthars verwerkt die de verf erg hard en slijtvast maakt. Wil je onbehandeld hout schilderen, gebruik dan . Gebruikt u liever watergedragen verf bij het . Het schilderen van traptreden vergt vooraf een goede voorbereiding. Ontdek het handige stappenplan en.


Onze trap moet worden geschuurd en eventuele gaatjes moeten worden gevuld. Wat voor vulmiddelen adviseren jullie voor gaatjes en wat voor kit? Er moet over de kit heen geschilderd kunnen worden. Belangrijk: wat is goede slijtvaste verf voor een trap ? Of moet het een harde lakverf zijn?


Of wil je die nieuwe trap een kleurtje geven? Dan kan je bij Paintfactory terecht voor onze slijt- en krasvaste vloerverf. VLOER van Paintfactory is een verf op basis van solventen met een uitstekende kras- en slijtvastheid.


Paintfactory heeft deze verf specifiek ontwikkeld voor het schilderen van trappen en houten vloeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts