vrijdag 23 mei 2014

Hout voor de deur

Waar komt de uitdrukking een flinke bos hout voor de deur hebben vandaan? Een flinke bos hout voor de deur hebben wordt gebruikt om uit te drukken dat een vrouw een flinke boezem heeft. De uitdrukking zou zijn ontstaan door de bijgedachte aan de houtvoorraad voor de winter, die vroeger buiten bij het huis lag . Annswers , dat is een goeie vraag.


Stuur hem in, maar toch: Er is sprake van een flinke bos hout als je ze met twee handen niet kunt omspannen, dus een relatief gegeven.

Het is niet voor alle vrouwen weggelegd. Een boezem waarbij je de aandacht trekt van elke man. Is ook niet erg, je kunt natuurlijk niet alles hebben. Maar het blijft natuurlijk wel gezellig. Wie droomt er niet van een flinke bos hout voor de deur ? Voor de deur staan (=ieder ogenblik kunnen beginnen, komen).


Veel mensen in Hongarije wel.

En als je dan zelf geen hout hebt, ga je het illegaal kappen in het bos van die Hollander, toch? Ik had vandaag op mijn werk een hele nutteloze discussie. Wat bekent een flinke bos hout voor de deur hebben?


Eén puzzelwoord gevonden voor `Kapt men met een bos hout voor de deur ( crypt.)` letters. Het overnemen van de woorden van het MWB puzzelwoordenboek is alléén toegestaan met een licentie. Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het puzzelwoordenboek geen hulp kan bieden?


Vertalingen in context van hout voor de deur in Nederlands-Engels van Reverso Context: Toen we zondag thuiskwamen en ik hem eten gaf. Tja, de buurman besloot zijn heg te vervangen door een schutting, dus zit ik, als man zijnde. Gelukkig is dat letterlijk. Gepost door Walter op 24.


De schoorsteen laten roken gaat niet vanzelf. Over de overdrachtelijk zin wil ik het nu even niet hebben, vandaag hielden we ons bezig met de houtvoorraad voor onze openhaard. Met vier man sterk, en het eerste uur het toeziend oog van ons neefje, hebben we de hele dag hout . Flinke bos hout voor de deur in Apeldoorn Deze technische ruimte is nu een stuk leuker voor de buren!


Voor de oprecht geïnteresseerden hebben we plausibele redenen gevonden.

Het powerkoppel van het witte doek is terug! Jennifer Lawrence en Bradley Cooper delen voor de derde keer het scherm in het drama Serena van Susanne. Niets mis met een goeie bos hout.


Gijsbert van der Wal By: Gijsbert van der Wal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts