donderdag 29 mei 2014

Tegels in zandcement leggen

Wil je de vloertegels in de specie leggen , bijvoorbeeld omdat je in een nieuwbouwwoning woont? Houd rekening met een aantal zaken, die ervoor zorgen dat je uiteindelijk vloertegels kunt leggen waar je jaren plezier van zal hebben. Het is onder andere van belang om goed te kijken naar de constructie van de draagvloer . Hier word door De Graaff tegelwerken een natuursteen vloer ingemetseld in zand cement.


Tegels leggen in de specie. Badkamer vloer leggen op de cement dekvloer.

Hallo , ik heb een brandende vraag al op proberen te zoeken mar krijg mijn vraag niet beantwoord. Resterende cementresten en voegsel trekken gemakkelijk ander vuil aan. Bovendien ziet de vloer er dan dof en mat uit.


Let ook op met zeep en dergelijke bij het onderhoud van de vloer. Een keramische tegel mag je niet onderhouden met vette producten. Deze leggen alleen maar een vette film op de . Mijn vader heeft dit ook zelf gedaan (wel 30X30), en hij heeft de vloer in een nat mortelbed gelegd (geen vv).


Deze zand-en- cement -vloer (specieverhouding 4:1) heeft dezelfde functie als de zetspecie bij het zetten van wandtegels. De specie mag vooral niet te nat zijn omdat vloertegels geen water opnemen en op een te natte ondergrond gaan drijven, d.

Voor het leggen van de tegels. Er wordt gestart door een cementdekvloer te storten. Door middel van planken is het mogelijk om hierover te lopen om de tegels te kunnen leggen. Nadien zal een papje van water en cement nodig zijn om over de vloer te gieten . Wilt u bijvoorbeeld tegels leggen op beton of tegen een gipswand dan is voorstrijken noodzakelijk. Gaat u tegels over tegels leggen , dan is dit waarschijnlijk niet nodig.


Uiteraard is het tegels leggen in de specifie of in cement weer compleet anders dan dat u kiest voor het lijmen van de tegels. Breng dus van te voren goed . Keramische tegels leggen in mortelbed. Stap vooraf het leggen.


Het mortelbed wordt gegoten over een stabiliseerlaag van zand en cement. Als ware worden de tegels dus ingemetseld en zodra een tegel slecht geplaatst is, is het onmogelijk om dat recht te zetten. Dit vergt specialistische vakkennis waardoor wij u . Variant op speciebed (zie 1), alleen toegepast met keramische tegels. Vloertegels laten leggen.


In het gunstigste geval is een even grote vlakheid haalbaar als met leggen in specie. Ga nooit smaller dan 3mm, ook niet omwille van esthetische redenen. De nominale voegbreedte mag.

Een van de grootste ( opkomende) trends in Nederland is keramiek in de tuin. Steeds meer mensen kiezen voor om keramische tegels in hun tuin omdat keramiek enorm veel voordelen heeft ten opzichte van bijvoorbeeld betonproducten en natuursteen. Inhoudsopgave: Ondervloer.


Als hechtlaag gebruikt men een papje van (tras) cement en water (het aanbranden van de tegels ). Na het leggen van de bestrating deze een aantal keren goed vochtig maken, hierdoor zal het mengsel van zand en cement onder de bestrating steeds harder worden. Zorg dat er geen cementresten op de bestrating achter . Zorg voor een drainerende ondergrond en maak die stabiel. Verspreid dat mengsel gelijkmatig met .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts