woensdag 17 mei 2017

Tapijt patroon

Koop Bonaparte tapijt bij Roobol. Net als in ons aanbod van kamerbrede tapijten zijn in de tapijttegel collectie verschillende structuren ondergebracht, waaronder bouclé, frisé en hoogpolig tapijt. In onze collecties vind je topkwaliteit tapijttegels in uiteenlopende maten, vormen, designs, kleuren en patronen.


Tapijt vintage wordt gratis geleggd! Deze uiterst praktische tapijten in de vorm van .

Een tapijt met veel patronen trekt de aandacht naar de vloer van de kamer. In deze grote waaier aan mogelijkheden zal je gegarandeerd je smaak vinden, of je nu van grote kleurrijke patronen of eerder van subtiele patronen houdt. Patronen laten je heel eenvoudig toe je persoonlijkheid te uiten.


Dit patroon is naast de Herati het meest voorkomende in orientaalse tapijtpatronen. Het wordt gekenmerkt door een peerachtig herhaald motief dat naar boven wijst. Het patroon wordt door sommigen gezien als een vlam, andere interpretaties zijn een bla een struik of een den. Het vertegenwoordigt ook de indruk van een .

Deze tapijten zijn vaak gemaakt door de Turkomanen in de noordelijke en noordoostelijke delen van het land. De tapijten hebben een schering gemaakt van wol, met elementen van wol of katoen en rood als de dominerende kleur. Ze zijn meestal geknoopt met ruwe garens en versierd met de achtvormige Gül patronen.


Daarnaast is een tapijt of karpet een los vloer- of wandkleed van dezelfde samenstelling als tapijt , en vaak geknoopt of geweven in een patroon of voorstelling. Het woord tapijt is afkomstig van het Perzische woord (تافته) tafta dat geweven betekent. In het Proto-Indisch is dit woord taxta (van tax: weven, werken), verwant . Levering: €(niet inbegrepen). Odessa tapijt van Calligaris is een vloerkleed met een oriental-geïnspireerde patroon.


Dit brengt weer een klassieke Perzische motief in de meest moderne tinten. Ik kreeg laatst weer een hele leuke opdracht, namelijk een rond kleed maken voor in een kinderkamer! De gekozen kleur was mintgroen en voor de rest mocht ik mijn fantasie de vrije loop laten gaan. Dit is het resultaat: Ik ben er . Een aparte plaats nemen de zogenaamde Gerus- tapijten in, het doorlopend patroon bevat vrijwel altijd een arabesk motief dat is afgeleid van een vlinderbloemige bloem zoals de orchis. Dit motief evalueert in veel gevallen tot het Dahan Azhdari-motief, (bek van de draak of slang, symbool voor het kwaad of boosheid).


Het geeft warmte, textuur en persoonlijkhei terwijl het sterk genoeg is om dagelijks gebruik aan te kunnen. Sommige tapijten zijn meer geschikt voor de ene ruimte dan dat andere dat zijn.

Dus als u zich aan het oriënteren bent op tapijt , houd dan rekening met welke . Patronen Oudenaardse archieven zijn al even zwijgzaam met betrekking tot één van de meest wezenlijke kenmerken van een wandtapijt: de patronen. Voor het maken van een tapijt had men meer nodig dan een full-scale tekening die op het getouw werd aangebracht. Even belangrijk waren de voorbereidende . De tapijten zijn vlak geweven, de randen zijn gezoomd en de tapijten hebben een anti-slip a.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts