maandag 29 mei 2017

Gipswanden afwerken

Een wand of plafond van gipsplaten kun je op verschillende manieren afwerken. Je kunt de naden tussen de platen open laten of wegwerken, de platen schilderen of stucen. Later kun je, desgewenst, een naadloze of gestucte muur behangen.


WIl je gipsplaten netjes afwerken ? Fabian laat je precies zien hoe je de tussenwand tot een mooi. Het is belangrijk om gipsplaten van een wand of plafond af te laten werken op de juiste manier.

Het voorkomt dat er scheurtjes in het stucwerk ontstaan of dat uw behang gaat bobbelen en loslaat. Door deze goed af te werken is het mogelijk de gipsplaten te behangen of te schilderen. Gipsplaten kunt u op een makkelijke manier laten afwerken.


Het oppervlak kan namelijk met stucwerk geheel glad gemaakt worden zodat verven en behang plakken een optie is. Op deze pagina leggen we u uit hoe . Als je scheidingswand staat, moet je nog voegen tussen de platen. Ruimte tussen de bouwplaten is heel normaal en kun je met het juiste materiaal snel en onzichtbaar wegwerken.


Lees hier alles over gisplaten afwerken ! Er zijn verschillende mogelijkheden om de gipsplaten af te werken.

In dit onderdeel van Mijnkluswijzer. Zo kunt u de gipsplaten betegelen , stucen, behangen, schilderen of van kunststof schroten voorzien. En waar moet u daarnaast . Zo krijg je een mooie gladde basis voor schilderen of behangen.


Welke de meest gemaakte fouten zijn bij de plaatsing van gipsplaten, vroegen we aan Raf De Haes van de firma Knauf, een van de grootste producenten van gipsplaten. Fout 1: opvoegen bij slechte weersomstandigheden. Begin pas met het opvoegen en afwerken van de gipsplaten als de temperatuur en . In Nederland zijn de Afwerkingsniveauklasses leidend ten opzicht van Q-niveaus, omdat de Afwerkingsniveauklasses meetbaar zijn.


Qwordt in Nederland (nog) niet uitgevoerd. De naden kunnen gelijk afgeschuurd worden en de wand is schilder- en behangklaar. Ik laat in deze aflevering zien hoe je de gipsnaden kan afwerken. Vervolgens geef ik een aantal tips hoe de papieren voegband aangebracht moet worden . Gaat het nu om nieuwbouw, transformatie of renovatie, met de Knauf droogbouwsystemen worden uw bouwdromen realiteit : droog, snel, schoon en economisch- van kelder tot dak.


Hoe je deze verschillende manieren van afwerken van een gipswand voorbereidt, kun je zien in de instructievideo. In de handleiding onder deze video staan de benodigdheden, wat extra tips en de . Bij alleen het vullen van de naden van de gipsplaten loopt u namelijk het . Volgende week ga ik een gipswand plaatsen. Ik kome r niet zo goed uit hoe ik de hoeken moet afwerken.

Ik kan heel veel oplossingen vinden wanneer ik de. Hierover heen zul je dan een roodban goudband of geelband desgewenst de uiterlijke afwerking aanbrengen. Maar let op scheurvorming kan dan zelfs nog optreden. Stukadoors brengen ook weleens een hele laag glasvliesweefsel over de platen en dan stucen en dan is de scheurvorming minimaal. Hoe netter je de naden en schroefgaten van een gipsen wand-of plafond afwerkt des te strakker het eindresultaat zal zijn.


Wil je net een beetje meer voldoening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts