woensdag 20 december 2017

Warm dak isolatie

Dat biedt heel wat voordelen zoals een kleiner risico op scheuren. Welke voordelen gaan ermee gepaard? De dakisolatie wordt langs de buitenzijde van de dakconstructie aangebracht zodat de constructiematerialen mee in de isolatieschil zitten. Bovenop de isolatie wordt een afdekking of waterwerende laag aangebracht zoals epdm, rubber of roofing.


Deze methode van isoleren is aan te raden omdat . Aangezien de dakconstructie bij een warm dak mee beschermd wordt door het isolatiemateriaal , is deze minder gevoelig voor temperatuurschommelingen.

Daarom krijgt deze isolatiemethode vaak de voorkeur op koude daken. Meer info over de voordelen, constructie en materialen voor warme daken vind je in dit artikel. Bij het warme dak zit de isolatie aan de buitenkant van de dakvloer , onder de dakafdichting. Foto: deskundig-isoleren.


Bij een omgekeerd dak komt de isolatie boven de dakafdichting. De isolatie van een omgekeerd blijft op haar plaats dankzij een zware ballastlaag van grind of . De binnenkant van het platte dak zal ik afwerken met gipskartonplaten. Mag ik langs de buitenkant van mijn dak roofing gebruiken als dampscherm?


Mag ik aan de binnenkant van mijn dak ook isolatie aanbrengen indien er aan de buitenkant reeds een isolatielaag ligt?

Er zijn drie soorten platte daken: het koude plat dak , het warm plat dak en het omgekeerd plat dak , afhankelijk van de opbouw. Bij een koud plat dak zit de isolatie al dan niet met een luchtspouw onder de dakconstructie. Bij het isoleren van een plat dak heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt isoleren van binnenuit en van buitenaf. De termen die voor de isolatie van een plat dak vaak gebruikt worden zijn het koude dak, het warme dak en het omgekeerde dak.


Deze termen vertellen iets over de plek waar de dakisolatie exact wordt . Van een warm plat dak spreek je wanneer het isolatiemateriaal bovenop de dakconstructie is aangebracht. Het grote voordeel van dit systeem is de beschermende werking die van het isolerende materiaal uitgaat. Het dak wordt langzaam mee opgewarmd met de ruimte eronder en is hierdoor minder onderhevig aan grote . Een verantwoord dak, met recht!


Isoleren zoldervloer Een . Dat kan een nieuw dampscherm zijn maar ook een bestaande dakbedekking kan dienst doen als dampscherm. Wanneer een dak vanaf de buitenkant geïsoleerd wordt spreken we van warm dakisolatie. Bij een warm dak wordt het isolatiemateriaal bovenop een dampscherm aangebracht. Het type isolatie materiaal hangt af van een aantal factoren. Heb je voldoende dakrandhoogte om te isoleren?


Mocht je door de bomen het bos niet meer zien? Bij deze isolatiemethode word de draagconstructie wel geïsoleerd. In dit verhaal zal de dakisolatie langs de buitenzijde worden aangebracht en zal het constructiemateriaal wat gebruikt wordt ingepakt worden door het isolatiemateriaal.

Nadat de dakisolatie geplaatst is wordt er boven op de. Egberink dakbedekkingen is specialist in dakisolatie. Zowel warm en koud dak isolatie. Er zijn veel mogelijkheden voor het aanbrengen van dakisolatie.


Wanneer u isolatie voor daken en bakons van Kingspan Insulation kiest, kiest u voor de beste en eenvoudigste oplossing. De Kooltherm en Therma dakisolatieplaten hebben. Voor een aangenaam en gezond klimaat binnenshuis is het isoleren van het dak essentieel.


Op de draagvloer en de afschotlaag wordt eerst een dampscherm aangebracht. Daarboven komen één of meer lagen isolatie en tenslotte de dakdichting. Warme platte daken kan je BENOveren door bovenop de aanwezige afdichtingslagen hetzij een bijkomende thermische isolatie en dakdichting aan te brengen (dus eigenlijk een warm dak bovenop een warm dak), of door er een omgekeerd dak bovenop te plaatsen ( dakisolatie met ballastlaag).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts