vrijdag 22 december 2017

Standaard breedte deurkozijn

Op deze pagina bieden wij u een overzicht van de standaard deurmaten voor Nederlandse deuren. Standaard afmetingen deuren. Vaak zijn voordeuren breder dan binnendeuren.


Ik denk dat je al snel op 93cm zit. Voor voordeuren is vaak 98cm en 103cm ook nog een standaard breedtemaat. Ik weet niet of je een voordeur zoekt?

Het deurblad (met rechte hoeken) valt helemaal in de sponning van het kozijn. Je kan binnendeur kozijnen kopen waarvan je de linkerkant en rechterkant op de juiste lengte kan maken en ook de bovenkant zelf op de gewenste breedte kan zagen. Kijk hier eens als voorbeeld: . Deurlijst of deurkozijn : houten planken die de deur omkaderen en waarop de deur is bevestigd. Meet de deuren pas op als de muren en de vloer zijn afgewerkt.


Je hebt opdekdeuren, stompe deuren, verschillende breedtes , deuren van verschillende materialen en dikte om een betrere brandwerendheid op te leveren. Dubbel deurkozijn , ook wel openslaande deuren, stolpdeuren, tuindeuren, terras deuren of openzwaaiende deuren genoemd. Met deze deuren heeft u een charmante oplossing naar uw tuin, hiermee heeft u een prachtig uitzicht op de tuin en kunt u de tuin echt bij uw woning betrekken en de zon en lucht binnen laten.

Een kozijntekening maak en bekijk je altijd van de buitenzijde! Om goed te meten neemt u de buitenwerkse maten van het kozijn , zowel de hoogte als de breedte. Kozijn voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Dit kozijn is met name geschikt voor slaap- en zolderkamers.


Doordat het universeel ontworpen is, kunnen zowel stompe als opdekdeuren in dit kozijn geplaatst worden. Tot een muurdikte van 70mm gebruikt u dit kozijn. Daarnaast kan een kozijn ook voorzien worden van een verbreedde onderdorpel van 14cm breed. Om de juiste maten te bepalen, moet je de kozijnopening opmeten (zie figuur 1).


Dus van het gedeelte van het kozijn waar de deur in valt. Bij vervangen van een bestaande deur kun je ook de oude deur opmeten en passende of grotere standaardbreedte - en -hoogtematen aanhouden zoals hiervoor beschreven. Dit is het standaard type deurkozijn zonder ramen aan de zij- of bovenkant. Functioneel en zeer scherp geprijsd. Het kozijn wordt geleverd met dichte of glasdeur (exclusief glas) en is zeer geschikt voor gebruik als buitendeur en binnendeur.


Dit type deurkozijn is een zeer ruimtelijke uitbreiding van de standaarduitvoering met een raamkozijn over de gehele lengte links van de deur en een raamkozijn in de breedte boven de deur (vanaf buiten gezien). Dit type is zeer geschikt indien u meer natuurlijk licht van buiten in uw binnenruimte wenst. De afmetingen van deurkozijnen bepaal je aan de hand van de opening en de deurmaten en -soorten in kwestie. In Nederland zijn dit standaard maten voor buitendeuren: Breedte : 780 . Het Berdo kozijn is geschikt voor elke hedendaags bouwstijl en montage van .

Een stompe deur is een deur die geheel in het kozijn valt. Een opdekdeur is een deur die deels over het kozijn heen valt. De dagmaat is bij een enkele deur, de vrije doorgang gemeten tussen de kozijnstijlen of anders gezegd: de deurbreedte minus tweemaal de sponningdiepte. De deurbreedte is bij een enkele deur, de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts