maandag 25 december 2017

Dekvloer vloerverwarming

Bij woningen gebruikt men veelal een zandcement dekvloer , bij appartementenbouw calciumsulfaat gietvloer ( anhydriet) en bij grotere oppervlakken als magazijnen en winkels beton . Deze regels zijn echter opgesteld voor dekvloeren op een isolatielaag. In de praktijk maken wij ook dekvloeren met vloerverwarming die hechtend zijn uitgevoerd. Zwevende dekvloer vloerverwarming.


Steeds meer mensen kiezen er vandaag de dag voor om in hun huis gebruik te maken van vloerverwarming. De reden hiervoor is niet ver te zoeken, in tegendeel.

Vloerverwarming in de cementdekvloer ? De leidingen en dekking boven de verwarmingsleidingen op de zandcement dekvloer. In veel gevallen wordt er ook vloerverwarming opgenomen in een dekvloer. De traditionele vloerverwarming is geschikt als er ruimte is voor een zandcement dekvloer.


We hebben drie varianten: VarioRoll, VarioNop en Variostaalmat. Het is gebruikelijk om vloerverwarming op te nemen in zwevende dekvloeren. Omdat vooraf geen rekening is gehouden met de . Hoe gaat het proces in zijn werk?


Hoe dik moet de cementdekvloer minimaal zijn?

Wat is de meerwaarde van vezelversterking? Een variant op bovengenoemd voorbeeld is dezelfde vloer maar dan zonder vloerverwarming. Er bestaan verschillende types vloerverwarming.


Een droog systeem is een systeem dat geen gebruik maakt van een chape of cementdekvloer. Wanneer mag de vloerverwarming aan? Het systeem voorziet een droogsysteemplaat met voorgevormde sleuven waarin de verwarmingsbuizen passen.


Wapening moet als regel bovenin de dekvloer liggen. Op slap isolatiemateriaal is verdichten niet of nauwelijks mogelijk, zodat de wapening onvoldoende hecht. Leg leidingen van vloerverwarming in de onderste helft van de dekvloer.


Een hogere ligging vergroot de kans op scheuren en maakt de warmteverdeling minder gelijkmatig. Met het afsmeren van de dekvloer bedoelen we dat er een nieuwe zandcement deklaag aangebracht wordt deze heeft een dikte van gemiddeld centimeter. De dekvloer wordt direct over de vloerverwarming aangebracht.


Bij vloerverwarming is het van belang dat de warmte die in de vloer circuleert, zoveel mogelijk afgegeven kan worden aan de ruimte erboven. Voor het afsmeren van een . Sommige soorten vloerbedekking hebben een te grote isolerende werking en zijn daarom niet- of alleen bij uitzondering geschikt om gebruikt te worden in combinatie met. INSTALLATIE MET HECHTENDE DEKVLOER. De lichte, geluidsisolerende gipsvezelplaatvloer van Fermacell is ook uitstekend geschikt voor het aanleggen van vloerverwarming.


Van Schagen architekten koos deze vloer voor een renovatieproject in Amsterdam.

Ook bij een betonvloer is het mogelijk vloerverwarming te integreren. Om scheuren te voorkomen moet je betonnen vloer wel aan enkele voorwaarden voldoen. Bij nieuwbouw, aanbouw of verbouw van woningen of bedrijfsobjecten wordt de vloer doorgaans afgewerkt met een zandcement dekvloer.


De deklaag van geselecteerd zan cement en water is ideaal om leidingen voor water, vloerverwarming en elektra weg te werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts