donderdag 21 december 2017

Natuurlijke zonwering

Zonwering of terrasoverkapping toegepast op een natuurlijke en verfijnde manier. Zonwering door bladeren, overwogen en projectmatig toegepast doet alle gordijnen, luifels, chinese- en textiel parasols snel degraderen naar ondersteunend of overbodig. Hieronder heeft u een overzicht van het gangbare assortiment maar . Deze week heb ik twee leilindes laten planten in de achtertuin van de woning die ik recent kocht.


Dat stuk tuin ligt op het zuiden en mijn zuidgevel heeft een grote glaspartij.

Gaat er dus warm worden deze zomer, schat ik in! Ik hoop dat de leilindes een goede natuurlijke zonwering gaan vormen. Om hitteoverlast in de tuin en in huis te voorkomen, is het mogelijk om beplanting te gebruiken.


Dit kan een paar graden schelen. Bovendien trekt de beplanting zoals een druif vogels, insecten en . Leibomen zijn de laatste jaren steeds populairder. Het zijn dan ook bomen met vele voordelen.


Ze bieden bescherming tegen ongewenste blikken van buiten.

Op het platteland worden ze daarnaast veel gebruikt als een natuurlijke zonwering. Dat kan natuurlijk ook uitstekend in de stad. Zuidkant) dient er natuurlijke zonwering te worden voorzien, wij hadden hierbij gedacht aan dakplatanen die tot tegen de gevel boven de ramen komen. Terrasoverkapping, zonnescherm, zonwering screen: de voordelen van natuurlijke lichtinval. Natuurlijk licht en zon zijn onontbeerlijk in ons leven.


Geniet er gans het jaar door van, dankzij uw terrasoverkapping met draaibare lamellen, zonneluifel of screen. In ons dagelijkse leven zitten we vaak opgesloten tussen vier . Bekijk ideeën over - natuurlijke zonwering op Welke. Hollandse inspiratie, die je eenvoudig bewaart in je eigen collecties. Bekijk de foto van Roosdoos met als titel wauw!


Maar het controleren van de natuurlijke lichtinval is minstens even belangrijk. Bij warme dagen voorkomt u oververhitting door zonnestralen tegen te houden. In een DuWo-Comfort Passiefhuis houden buitenzonwering, overstekken of natuurlijke zonwering de warmte in de zomer buiten. Uitgekiende strategie van natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen.


Gewapend met een uitgekiende strategie van natuurlijke ventilatie- en . Ik denk bijvoorbeeld aan een leilinde, druivelaar,.

Gebruik natuurlijke zonwering. Bomen zijn ideaal en duurzaam als zonwering. Bladverliezende bomen zijn ideaal: een uitstekende zonwering in de zomer en zonnewarmte in de winter. Dan weet je zeker dat je kiest voor een zonwering waar je lang van kunt genieten. Neem voor meer inspiratie ook een kijkje op ons Pinterest bord over Zonwering.


En natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de natuur haar werk te laten doen door te kiezen voor natuurlijke zonwering in de vorm van . De uitstraling van uw pergola zonwering bepaalt u helemaal zelf. Kiest u qua doek voor een natuurlijke tint, een vrolijke kleur of één van de andere dessins? Ook de framekleur selecteert u zelf, passend bij uw woning. Door het toepassen van buitenzonwering wordt de warmte buiten gehouden en de noodzaak van een airco voorkomen.


Binnenzonwering is minder effectief maar toch zinvol als buitenzonwering niet mogelijk is. Het meest effectief is natuurlijke zonwering. Ten eerste kan er een verdeling worden gemaakt in natuurlijke – en niet natuurlijke buitenzonwering.


Deze relatief simpele vorm van zonwering kan bescherming bieden aan gebouwen van één of twee lagen. In de zomer functioneren de bladeren als een hittefilter en voorkomen ze hinderlijke .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts