vrijdag 22 december 2017

Pefc hout

Om garantie te geven aan jouw klant dat een product uit een PEFC -gecertificeerd bos komt is het belangrijk om het PEFC -gecertificeerde hout , papier of karton vanaf het bos tot in het eindproduct te volgen. Hiervoor heeft PEFC Chain of Custody certificering: een certificaat voor bedrijven in de handelsketen die daarmee . Hout , hernieuwbaar en recyclebaar, behoort tot de meest milieuvriendelijke materialen. Behalve wanneer de productie hiervan samen gaat met ontbossing en bedreiging van diersoorten. Om de aarde te beschermen tegen de desastreuze gevolgen, zijn er wereldwijd diverse kwaliteitslabels in het leven .

De twee bekendste keurmerken zijn PEFC en FSC. Wat is nu eigenlijk het verschil ? PEFC is een niet- gouvernementele organisatie, actief in certificatie van duurzaam bosbeheer. Op het extranet, voorbehouden voor de PEFC- gecertificeerde bedrijven, worden allerlei communicatiemiddelen aangereikt. Het PEFC logo op een product geeft aan dat dit product afkomstig is uit duurzaam beheer PEFC gecertificeerd bos. Enkel bedrijven die een PEFC gecertificeerde handelsketen hebben mogen het PEFC logo op producten aanbrengen.


Ook Wijma heeft de mogelijkheid om PEFC gecertificeerd hout te leveren.

Hout is niet alleen een belangrijk bouwproduct, het is ook een belangrijke grondstof voor andere producten zoals papier, meubels, speelgoe. Om de druk van houtwinning op het milieu te verminderen, wordt er meer en meer aan duurzaam bosbeheer gedaan. Maar hoe kunt u weten of het product dat u . Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame mannier worden beheerd. De Nederlandse Overheid ( TPAC) . Dat geeft u de garantie van het allerbeste duurzame hout ! En omdat wij ons hout zelf inkopen verzekeren we u ook van de scherpste prijs. De oprichting werd ondersteund door de Federatie Particulier Grondbezit en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse . Voor naaldhout geldt echter dat het PEFC -gecertificeerde aanbod groter is dan FSC.


Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes. Maar voor de vraag geldt juist het omgekeerde: die is groter voor FSC- gecertificeerd naald- hout dan voor PEFC. Mengen van FSC-gecertificeerd hout met PEFC -gecertificeerd hout en dit vervolgens verkopen onder FSC-claim biedt.


De vezels die gebruikt worden voor de productie van het papier, moeten afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen of gerecycleerde vezels. Zij heeft eigen, onafhankelijke en internationaal geaccepteerde richtlijnen voor duurzaam bosbeheer en handelsketencertificering opgesteld en biedt consumenten zekerheid van duurzame herkomst en productie van hout en papierproducten door onafhankelijke toetsing van het systeem door derden. Het label heeft twee varianten: PEFC en PEFC gerecycleerd.

FSC en PEFC bieden de volgende mogelijkheden om hout van de twee keurmerken te mengen in product:Bijmengingsmogelijkheden FSCBijmengingsmogelijkheden PEFCDaarnaast kunt u ook contact opnemen met Keurhout. Deze handelsketen biedt bedrijven de mogelijkheid om FSC en PEFC hout onbeperkt te . Beide labels tonen aan dat het hout dat je bij ons koopt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale non-profit . Maiburg Hout is zowel FSC- als PEFC -gecertificeerd en levert dan ook een groot deel van haar assortiment standaard met (een van) deze keurmerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts