donderdag 28 december 2017

Cilindertrekbeveiliging

Cilindertrekken is een manier van inbreken die steeds vaker voorkomt. Bij cilindertrekken wordt de cilinder of de kern van de cilinder uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten, hierdoor breekt de cilinder af. Binnen seconden kan een inbreker.


Het CCV ontwikkelde verschillende soorten informatie om bewoners te informeren over de veel toegepaste inbraakmethode cilindertrekken. Bij cilindertrekken (ook wel kerntrekken genoemd) wordt de cilinder of de kern van de cilinder uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar .

Maatregel tegen inbraakmethode cilindertrekken in Bouwbesluit. Dankzij de gezamenlijke inzet van publieke en private partijen is deze preventieve . Het veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging zorgt ervoor dat de bestaande deurcilinder wordt beschermd tegen de cilindertrekmethode. Met behulp van een accuboor of schroeven- draaier wordt een schroef stevig in de cilin- der geschroefd. Over deze schroef wordt een cilindertrekker geplaatst. Met dit gereed- schap oefent de inbreker veel kracht uit op de cilinder, waardoor deze afbreekt.


Een deurslot is pas veilig met een veiligheidscilinder.

Lees over de verschillende soorten cilinders en waar je op moet letten als je een cilinder vervangt. Merk: Intersteel Kleur: Messing gelakt. Maatvoering: Profielcilindergat maat mm. Om dit tegen te gaan is er speciaal veiligheidsbeslag met cilindertrekbeveiliging op de markt gebracht.


Met dit hang- en sluitwerk is jouw woning beveiligd tegen cilindertrekken. Nieuwbouwwoningen waarvan de omgevingsvergunning vanaf januari is of wordt aangevraagd moet een cilindertrekbeveiliging hebben. Wanneer deze cilinder onbreekbaar is en het onmogelijk is om een schroef in de sleutelingang te boren heb je dit beslag niet perse nodig. Besluittekst Naar aanleiding van de ontwikkelingen van de modus operandi (MO) cilindertrekken in de afgelopen jaren, heeft de werkgroep . PKVW besluiten: rookmelders, cilindertrekbeveiliging en blind beslag. PKVW Politiekeurmerk Veilig Wonen.


De werkgroep Kwaliteitsbeheer PKVW heeft in februari en maart drie nieuwe besluiten genomen die van invloed zijn op het Politiekeurmerk. Een sterren veiligheidsrozet met cilindertrek beveiliging, gekeurd door SKG. Bestel dit rozet van perfecte kwaliteit nu! Dit keurmerk valt onder het beheer van het CCV. De MC CONDOR is beveiligd tegen boren, openpikken, kerntrekken, de slagmethode en de impressietechniek.


Deze veiligheidscilinder heeft bovenop de drie sterren SKG vereisten ook nog.

Een vergoeding voor andere preventieve maatregelen is mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts