woensdag 23 september 2015

Afdak timmeren

Onderstaande stappenplan gaat in op het zelf maken van een haardhout berging of houten afdakje naast een muur of wand. In onderstaand voorbeeld gaan we uit van een . In Nieuw-Lekkerland knapte Lodewijk de tuin van Jeroen en Elviera op. Hij bouwde een overkapping zodat ze het hele jaar in hun tuin kunnen blijven relaxen.


Maar hoe maak je zelf een overkapping? Hier staat het stap voor stap beschreven!

Met een (terras)overkapping kun je het hele jaar van je tuin blijven genieten. Het houten afdak wordt ook wel een terrasoverkapping of veranda genoemd en kan geleverd worden op maat zoals u het wenst met het houtsoort en dakbedekking naar keus. U kunt kiezen voor een afdak waarvan het plafond betimmerd is met hout met daarop dakshingles, dakpanplaten of dakpannen, maar een houten . Zelf een afdak bouwen oogt erg makkelijk. Een paar planken in elkaar timmeren en klaar is Kees: dat is de gedachte die je snel krijgt bij dit proces. Het is een bouwwerk van een paar op maat gezaagde balken, die vervolgens aan elkaar getimmerd zijn.


Dan kan je over wegen om je fietsen haaks op de muur - wellicht in een fietsklem - te zetten. Anders is het mogelijk om een afdak te bouwen, waar je je fietsen tegen de muur, tegen elkaar aan .

Samen met Bert een afdak maken voor ons brandhout. Afdak voor haardhout Wanneer u een beetje handig bent is het natuurlijk mogelijk om zelf een afdakje te timmeren. Hiervoor hebt u, afhankelijk van de grootte van uw afdakje , een aantal tuinpalen, schroeven, een boor, een zaag en liggers voor het dak nodig. Bedenk bij de aanschaf van het hout dat het houthok bloot komt . Type klus: Overkapping of veranda plaatsen. Soort werkzaamheden: Aanpassen of uitbreiden.


Hoogte in centimeters: 200. Breedte in centimers: 300. Materiaal verzorgd door: In overleg met de vakman. Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . Berghok timmeren , boeiborden, afdak voordeur. Gedetailleerde omschrijving: eenvoudig afdak timmeren 5x 5van hout, hout is al aanwezig, ik zoek iemand die halfhouts verbindingen kan maken.


Bekijk de KARWEI klusinstructie hoe je zelf een dak van golfplaten maakt, voor schuur of afdak. Het maken van een afdak hoeft niet veel te kosten. Laat de Aannemer-Gigant hier maar eens naar kijken. Afdak maken op maat voor een betaalbare prijs!


Voor het uitzetten van de palen maak je merktekens buiten de touwlijn.

Deze palen dragen de horizontale ligger, waarop je dwars de draagbalken monteert. Het plaatsen van een afdak gaat gemakkelijker als je dit .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts