maandag 6 juni 2016

Isolatie enkel glas

Het is mogelijk om enkel glas te isoleren. Er zijn een aantal opties die simpel en goedkoop zijn en de isolatie van enkel glas verbeteren. Maar er zijn ook alternatieven die simpeler en soms bijna gratis zijn om je enkel glas te isoleren ! Met isolerende raamfolie kun je de isolatiewaarde van enkel glas en dubbel glas verbeteren.


Van enkel glas maak je als het ware dubbel glas, en dubbel glas krik je op tot HR-glas.

Zo houd je de warmte beter in huis en verbruik je minder gas. De folie wordt aan de binnenkant op het glas geplakt of je spant het op het . Wij zitten in een huurhuis waarvan onze slaapkamer enkel glas heeft. Een deel van de woning is een aantal jaar geleden gerenoveerd maar de vorige huurbazen wilden om wat voor reden niet meer betalen dus hebben ze ervoor gekomen om geen dubbel glas te nemen in de slaapkamer. Door enkel glas gaat heel veel warmte van binnen verloren. In een monument zou je dus het liefst ook dubbel glas zetten.


Alleen vallen monumenten onder monumentenzorg en mag er dus niet zomaar iets aan veranderd worden.

Er is echter wel een oplossing: monumentenglas (of monumentaal glas). Een veel gekozen manier van isolatie is de toepassing van dubbel glas. Het voordeel spreekt daarmee voor . Isolerend enkel glas is een ideale optie wanneer er geen mogelijkheid is om dun isolatieglas te laten plaatsen. Daarbij kunt u ervoor kiezen isolerend enkel glas te laten plaatsen wanneer u de uitstraling van de originele ruiten wilt behouden, wat vaak het geval is bij monumentale panden. Wij hebben op onze slaapkamers nog enkel glas en door de tuimelramen kan er geen voorzet voor geplaatst worden als je het raam nog een beetje open wilt hebben voor het luchten.


Toegevoegd na minuten: De rest van het huis, en het begin van de nacht . Nieuw: Thinsulate isolerende folie. M Thinsulate zorgt ervoor dat het comfortabel binnen blijft, ongeacht wat er buiten gebeurd. Maak kennis met de innovatieve isolerende folies van 3M. Bij strenge vorst stonden er ijsbloemen op de ramen. Voorkom te veel betalen voor je energierekening doordat je raam van enkel glas niet goed geïsoleerd is.


Kies daarom voor Tesa Thermo Cover 2. Deze unieke niet-klevende isolatiefolie is bedoeld voor enkel glas en werkt als een isolerend luchtkussen en vervangt als het ware de tweede laag glas. Bespaar op je stookkosten door isolatiefolie aan te brengen op oudere ramen of ramen met enkel glas.

Zo bespaar je energie, en hou je kou en tocht buiten de deur. Bovendien voorkom je condensvorming. De aan de binnenkant van het raamkozijn aangebrachte Tesamoll isolatiefolie vormt een bijna . Een van de energiebesparende maatregelen die je kunt nemen om je gasverbruik te verlagen is dubbel glas. Dubbel glas isoleert beter dan enkel glas en verbetert bovendien het comfort in huis. Je houd de kou buiten en de warmte binnen.


Is de staat van uw kozijnwerk nog stevig en winddicht genoeg, dan kunt u het beste overwegen om uw bestaande enkele beglazing onmiddellijk te laten vervangen door superisolerende beglazing. Enkelglas vervangen voor HR-glas? De kosten voor dit hoogrendementsglas verdient u al snel terug door de besparingen op . Voorzetramen voor een betere isolatie als dubbel glas geen optie is. Warmte, maar ook koele lucht gaat gemakkelijk verloren via het glas.


Dit zorgt voor hoge energierekeningen, onnodige COuitstoot en een onbehaaglijk binnenklimaat. Het toepassen van hoogwaardig dubbel glas of drievoudig glas in woningen en gebouwen draagt bij aan een lage . Ze maken het zicht wel wat troebel, maar als je enkel glas hebt in de slaapkamer, hab je dat er wel voor over. Ik heb alle grote ketens al gedaan (Brico, GB, Gamma,) en overal kennen ze het, maar hebben . ISOLEREND ENKELGLAS Met isolerend enkel glas kunnen isolatiewaarden worden gehaald die bijna overeenkomen met die van normaal dubbelglas.


Door de speciale HR-coating aan de binnenzijde van het glas verbetert de isolatiewaarde met maar liefst ten opzichte van gewoon enkel glas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts