vrijdag 15 september 2017

Dikte zwevende dekvloer

Vraag de leverancier om gegevens over (langeduur-)sterkte en stijfhei en maak daarmee een constructieve berekening. Vuistregel: de verende laag mag niet meer vervormen . Een velddilatatie hoeft niet te worden doorgezet in het isolatiemateriaal. Een pasklare en goede detaillering van velddilataties in zwevende dekvloeren is nog niet voorhanden.


Voor de woningbouw moet het isolatiemateriaal (in ingedrukte toestand door het gewicht van de dekvloer en gelijkmatig verdeelde belasting) ongeveer tot mm dik zijn.

Dit is afhankelijk van de materiaaleigenschappen. Bij kleinere dikten wordt een stijve verende laag gevormd - en die is onvoldoende om een eis van . De zwevende vloer volledig vrij houden van opgaand werk, zoals wanden, deuren en nissen door bijvoorbeeld het plaatsen van kantstroken met een dikte van tenminste 8mm. Om contactbruggen tijdens de verwerking te voorkomen, dienen de randstroken boven de aan te brengen dekvloer uit te steken.


In het geval van vloerverwarming adviseren wij om bovenop de slangen een minimale dikte. Samenvatting van de genormaliseerde karakteristieken met betrekking tot de vervormingsweerstand van isolatiematerialen onder zwevende dekvloeren. De zwevende dekvloer kan worden geleverd in verschillende diktes , maar heeft zelden een grote impact op de hoogte van de ruimte.

Een droog systeem zwevende dekvloer is in principe overal en . Dekvloer met vloerverwarming. CEMENTGEBONDEN ZWEVENDE DEKVLOEREN. Voor de materiaalkeuze en de mortelsamenstelling wordt verwezen naar § 4. Leg opdrachtgevers helder uit wat de dikte van de vloer moet zijn in relatie tot de buigtreksterkte. Regelmatig wordt in bestekken een zwevende dekvloer gevraagd met een druksterkte van bijvoorbeeld D30.


Niet de druksterkte, maar de buigtreksterkte is van belang. Het is gebruikelijk om vloerverwarming op te nemen in zwevende dekvloeren. Gebruik een simpel voorbeeld om het . Bij toepassing van vloerverwarming in (hechtende) dekvloeren moet rekening worden gehouden met:. De deklaag kan zijn anhydriet of zandcement, en dat maakt wel enig verschil. Inclusief tegel is dit cm.


Wesselink Isolatie biedt een uniek afbouw systeem (bouwpakket) voor een hoogwaardige zwevende dekvloer geschikt voor tal van vloerafwerkingen. Dit afbouw systeem neemt de tijdrovende selectie . Om de contactgeluidisolatie te verbeteren kan een zwevende dekvloer worden toegepast.

Om praktische redenen dient deze zwevende dekvloer vaak in een zo gering mogelijke dikte en bij renovaties met een zo gering . Morteldekvloeren op isolatie noemen we ook wel zwevende dekvloeren , omdat ze niet (mogen) hechten aan een ondergrond en. In diverse pas opgeleverde woningen stelden de kopers veel scheuren vast in de cementgebonden dekvloer. De aannemer stelde aanvankelijk dat de vloeren goed waren aangebracht. Een hechtende anhydrietvloer moet een minimale dikte hebben van tot mm. Voor een niet hechtende vloer bedraagt dit mm.


Wil je advies inwinnen en een chape met ideale dikte laten leggen? Doe dan beroep op een professional.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts