maandag 25 september 2017

Brandwerend glas plaatsen

Plaatsen brandwerend glas. Brandwerend glas moet altijd worden geplaatst zoals het getest is. In het testrapport staat dan ook precies omschreven welk kozijn, welke materialen (blokjes, ban etc.) zijn toegepast bij de test en dus in de praktijk gebruikt moeten worden.


Klik hier voor meer informatie over brandwerend glas. Bij twijfel bel Vetrotech, tel.

Zorg dat de insteekdiepte van het glas circa 8-mm is. Glas - of neuslat plaatsen in houten kozijn. Het is dus belangrijk dat de glaszetter vooraf weet welk type en soort glas hij moet plaatsen en . Vetrotech Saint-Gobain uit Weert heeft een folder opgesteld waarin staat hoe brandwerend glas van de types Vetroflam, Swissflam Lite en Contraflam Lite geplaatst moeten worden.


Als het op de juiste manier gebeurt, zal de beglazing goed functioneren bij brand. De beglazing is herkenbaar aan een . Omdat brandwerend glas aan allerlei voorschriften en eisen moet voldoen is het belangrijk om het glas te laten plaatsen door een goede glaszetter. Om een erkende glaszetter in uw buurt te vinden kunt u gemakkelijk en snel tot offertes met elkaar vergelijken.

Zo vindt u niet alleen glaszetters in uw buurt, maar bespaart u . Het glas mag alleen maar worden geplaatst zoals het is getest. In het bijbehorende testrapport staat precies aangeven in welk kozijn het glas mag worden geplaatst en welke materialen zijn gebruikt en dus ook moeten worden . Hoe werkt brandwerend glas ? Is de ene soort glas meer brandwerend dan de andere? En hoe gaat het plaatsen van brandwerend glas ? Hier kun je op letten als je zoekt naar brandwerend glas.


AGC Europe aanvaardt geen aansprakelijkheid indien het brandwerende glas geplaatst wordt in systemen die niet aan. Bij standaard glas zal brand direct grote gevolgen hebben, want het glas zal namelijk snel breken. Het kan in voorkomende situaties dan ook verstandig zijn om de keuze te maken voor veiligheidsglas dat een . Wat de afmeting of stijl ook is van de ramen die u voor uw gebouw in gedachten hebt, Pyroguard brandwerend veiligheidsglas is geschikt voor uw toepassing. E: de glasconstructie blijft vlamdicht. Isolatieglas glasapplicaties toe te passen.


Basiscriteria brandwerend glas. De brandwerendheid van brandwerend glasconstructies steunt op drie basiscriteria: Mechanische stabiliteit. Vlamdichtheid Vlammen of ontvlambare gassen mogen niet door spleten of voegen . Zo kan brand tot wel minuten vertraagd worden, door middel van het installeren van het juiste brandwerende glas.

Bekijk onze mogelijkheden en neem contact op met onze specialisten! Het is niet aangeraden om zelf deze glazen te plaatsen. Een verkeerde plaatsing van een glassoort is snel gebeurd als je geen uitgebreide kennis over deze klus hebt. Je doet dus het best beroep op iemand met ervaring met dit soort glazen. Brandvertragend glas is ook moeilijk te begrijpen.


Glas speelt een belangrijke rol in bouw- werken. Het voorziet in de broodnodige daglichttoetreding en creëert vaak een ruimtelijk effect. De laatste decennia wordt glas steeds meer toegepast in bouwwerken om de positieve effecten die het heeft op ons leefklimaat.


Daarnaast heeft het hedendaagse glas. Dit geldt ook voor brandwerend glas dat is toegepast in een isolatieglasunit. Normaal glas kan hierdoor eenvoudig breken waardoor er meer zuurstof bij de brand komt. Hierdoor zal het vuur zich sneller verspreiden.


Vooral voor bedrijven is het belangrijk om brandwerend glas te plaatsen. Op die manier wordt al het meubilair, de computers en alle documenten in de archiefkasten beter beschermt bij .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts