woensdag 26 april 2017

Terre armee wand

De term gewapende grond komt van het Franse terre armée , naar analogie met gewapend beton. Het is een uit Frankrijk afkomstige techniek die sinds de jaren. Een gewapende grond- wand is een verticale grondkering, in Nederland veelal toegepast bij viaducten. De betonelementen worden verankerd met stalen strips.


Terre Armée , oftewel gewapende gron is een bouwmethode waarmee op snelle en economische wijze grondkerende wanden kunnen worden gebouwd. Het principe van Terre Armée is zeer eenvoudig, door de wrijving tussen het aanvulmateriaal en de aan de bekleding bevestigde grondwapeningsstrippen ontstaat .

Bij projecten worden gewapende grondtoepassingen vaak gebruikt met een minimale breedte om plaats te bieden voor grondwapening. Keermuur aan buitenzijde verbreding, bestaande uit panelen met grondwapening (zoals Terre Armée ). Dit product-methodeblad betreft de bouwmethode waarbij aan de buitenzijde van de wegverbreding een keermuur wordt geplaatst, bestaande uit prefab betonpanelen met . Terre - Armee wanden en geluidsschermen bij het knooppunt Ekkersweijer in RWnabij Best. Weersomstandigheden: Zonnig. Technische gegevens: kleur 6xcm.


Overzicht richting West van geluidsscherm en geleiderail . Koning is specialist in terre armee.

Een bijzondere variant van gewapende grond is terre armee. De term komt van het Franse terre armée , wat gewapende grond betekend. De werking is enigszins vergelijkbaar met die van een keerwand. Daarom wordt de Europalaan verhoogd aangelegd en met nieuwe op- en afritten toegankelijk gemaakt.


Het is daarmee het grootste project met gewapende grond in Nederland. Het Ingenieursbureau van Gemeentewerken . Cement is hét kennisplatform van en voor constructief ontwerpers en constructeurs in de civiele bouw, woningbouw en utiliteitsbouw als het gaat om bouwen met beton. Als verticale begrenzing van het massief worden betonnen wandpanelen toegepast om erosie te voorkomen en het geheel . Theorie van gewapende grond volgens Basset en Last.


Toepassingsgebieden van Terre Armée. De bouwstenen van Terre Armée. Terratrel is een systeem, . Deel deze pagina: LinkedIn . Kuypers Kessel Infra zal zorg dragen voor de uitvoering van alle benodigd grondverzet, levering van bouwstoffen, aanbrengen Terre Armee wanden en de aanpassing van de diverse onderliggende wegen. Ter indicatie enkele hoeveelheden: Bouwsom ca. Ombouw Randweg Eindhoven.


Een Terre armée constructie, waarvan de naam rechtsstreeks uit het Frans is overgenomen, is gebaseerd op het uitvoeren van een hoogteverschil middels een keerwand van gewapende aarde, in plaats van een talud. Hiervoor worden in het algemeen 12-hoekige, in elkaar hakende betondelen gebruikt.

Een terre armée - wand is een verticale grondkering veelal toegepast bij viaducten, de betonelementen worden verankerd met strips in het aanwezige grondlichaam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts