dinsdag 25 april 2017

Houten gevelbekleding bevestigen

Voor de levensduur van het hout zullen de verticale latten, waarop de bekleding wordt gemonteer zo goed mogelijk tegen regenwater dienen te worden beschermd. Houten delen bevestigen met roestvast stalen nagels of schroeven. Geen nieten of T- nagels . Ophoping van vocht kan tot verrotten van het hout leiden.


Voor het bevestigen van geveldelen is een voldoende brede regel van belang. De latten zitten heel dicht op elkaar, waarschijnlijk om beide latten aan de smalle regel erachter te kunnen bevestigen.

In deze video laten wij u zien hoe u Elements monteert. In deze montage instructievideo laten wij u zien hoe Cape Cod Bevestigd moet worden. Voor de realisatie van een gevel dienen de gevelbekledingsprofielen , het regelwerk, de bevestigingsmaterialen en het afwerksysteem te worden gekozen en aangeschaft. Is de achtergrond een steenachtig binnenspouwbla dan komen daar nog isolatiematerialen, houten stijlen en veelal een damp-open vochtwerend . Geprofileerde, massieve houten delen van de gevelbekleding worden op de bevestigingslatten gespijkerd met ringnagels of geschroefd met schroeven ( lenskop of bolkop) van roestvast staal (zie Voorbeelden en 3).


Nagels en schroeven van verzinkt staal kunnen zwarte strepen geven en mogen daarom . Duurzaamheid (natuurlijk of verduurzaamd). Dimensionele stabiliteit.

Weerstand van mechanische bevestiging. Geschiktheid oppervlak voor afwerking. Bepaal kleur en model van de Keralit gevelpanelen. Bij het aanbrengen van de houten gevelbekleding spelen de volgende aspecten een belangrijke rol: - Keuze van de bevestigingsmiddelen - Lengte en plaats van de bevestigingsmiddelen - Uitvoering - Detaillering.


De gevelbekleding is tand en groef en heeft een dikte van mm. Ik zou deze onzichtbaar willen bevestigen door aan de onderkant van de tand een . Steun- en bevestigingstechnieken gevelbekleding. Etanco heeft een aantal systemen uitgedacht voor de ondersteuning en het ophangen van gevelbekledingen in natuursteen, geveltegels, composietplaten, … Voor elk bevestigingssysteem levert Etanco al de nodige elementen, van de draagprofielen, over de schroeven . Gevelbekleding van massief hout houten gevelbekleding. Het unieke Derako gevelbekleding bestaat uit lamellen van massief hout en geanodiseerde aluminium SLR profielen die project specifiek voorzien worden van uitsparingen voor de bevestiging van gepatenteerde RVS clips.


De gehele bevestiging van de houten. Hierbij is het van belang dat we een damp- open en UV bestendige folie toepassen achter de delen. Het gaat al jarenlang onnodig mis tijdens het monteren van plaatmateriaal aan de gevel.


Bij een gesloten gevelbekleding bevestigen we de . Dit leidt onnodig tot problemen die veel tijd en geld kosten. En dat terwijl het eigenlijk heel eenvoudig te voorkomen is. Zorg dan ook altij voordat u aan de bevestiging van uw gevelbekleding begint, dat u precies .

Belangrijkste punten: gebruik de juiste schroeven! Kwalitatief mindere schroeven breken sneller af. Door de werking van het hout zal de schroef oprekken, wanneer het hout weer krimpt moet de schroef ook terugveren.


In een vorig blog bespraken we de massief houten constructies, die ook zichtbaar kunnen blijven in de gevel. Hieronder een aantal opties voor houten gevelbekleding : Verschillende manieren om horizontale geveldelen te bevestigen. Planken ( houten delen) horizontaal.


Bij horizontale plaatsing wordt het hout vaak in een licht aflopend geschaafd zodat het goed afwatert. Montagetip: Denk er bij de bevestiging van gevelbekleding goed om dat u een goede ondergrond gebruikt. Maak gebruik van een speciale folie onder de bekleding (Spinvliesfolie: Gevelfolie Zwart ) deze laat geen vocht . Vetedy: Techniclic, onzichtbare bevestiging van uw nieuw houten bekledingssysteem.


Houten gevelbekleding onderdeel van bouwkundige benadering van een architectonisch ontwerp middels detail uitgangspunten, bouwmethodiek en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts