donderdag 13 april 2017

Golfplaten isoleren binnenzijde

Ik heb een gemetst tuinhuis met een golfplatendak erop. Vandaag is de dakconstructie uitgevoerd in houten balken, waarop de golfplaten direct zijn bevestig er is dus geen onderdak ofzo. Nu zou ik dit dak willen isoleren.


Hoe moet ik dit uitvoeren? Vervolgens is alles uitbekleed met houten planchetten.

Gevolg: enorme condensatie tussen golfplaten en houten planchetten, die alleen maar zichtbaar is na een stevige vorstperiode wanneer de dooi . Nieuwe dakplaten of van binnenuit isoleren? GyXbBpQHaXk Vergelijkbaar jul. Met PUR-schuim kan men de zoldervloer of het dak isoleren.


Het is goedkoper dan traditionele dakisolatie en gespoten isolatie zorgt voor perfecte dichting. De koudebruggen, die door indrukken van de spandekens ter plaatse van de gordingen ontstaan, zorgen voor een extra warmteverlies. Plaats het isolatiemateriaal zo, dat de dampremmende laag (of de klimaatfolie) aan de warme kant zit: dus aan de binnenzijde.

Heeft het isolatiemateriaal zelf geen dampremmende laag, breng dan een dampremmende laag tegen het isolatiemateriaal aan. Je zou dus aan manier moeten vinden om ventilatie aan te brengen tussen je golfplaten en het isolatiepakket. De ventielate spouw tussen isolatie en golfplaat is van groot belang, dit mag niet onderschat worden. We zijn het er allemaal wel overeens dat dat dus aan de binnenzijde zal zijn. Ook als je een dakplaat met isolatie wil kopen, ben je hier aan het juiste adres.


Vandaag kan je nog steeds golfplaten kopen, zij het in de vorm van aluminium, kunststof en bitumen. Het dak nadien isoleren langs de binnenzijde zal zorgen voor een betere isolatiewaarde en is bovendien ook veel goedkoper. Het isoleren van je dak zorgt voor een flinke besparing op je energierekening.


Met Kingspan IsoEasy Isolatiepakket kun je een schuin dak in keer isoleren en afwerken. In het pakket zitten behalve isolatieplaten ook alle benodigdheden, zoals profielen en zwelban om de platen te bevestigen. De zogenoemde golfplaten en damwandplaten van staal zijn te koop tegen een. Metalen dakplaten zijn relatief goedkoop, isoleren meteen en zijn ook nog eens snel en eenvoudig te monteren. Dit vilt voorkomt druppelvorming aan de binnenzijde van de dakplaten zodat de opslagruimte droog blijft.


Door de ventilatie is de kans kleiner dat de dakconstructie wordt aangetast kleiner. Breng glas- of steenwol aan tussen de draagbalken van het plat dak constructie.

De isolatieplaten brengt u aan tussen de draagbalken. Dampremmend materiaal bij hellend dak isoleren. Een schematische voorstelling van dakisolatie (klikbaar).


Wanneer de binnenzijde van een dak wordt geïsoleerd is het van belang dat er een dampremmende laag wordt aangebracht aan de binnenzijde van het materiaal. Ontbrekend: golfplaten Dak isoleren? Leer hoe je dat doet met het KARWEI-stappenplan. Met isoleren willen we dus het warmtetransport van binnen naar buiten tegengaan.


Iedere materiaalsoort zal in meer of mindere mate weerstand bieden aan dat warmtetransport. Een muur opgebouwd uit ijzeren golfplaten doet dat minder dan . Dus die dampdoorlatende folie is ook niet nodig. Ik zou trouwens absoluut niet voor stro kiezen, maar gewoon voor PU drukvaste isolatie van een centimeter of 10. Dakisolatie is de meest efficiënte manier van isoleren. Dat geldt zowel voor een plat dak, als voor een hellend dak.


Je zolder wordt er leefbaarder door. Van het dak van mijn vrijstaande garage druipt soms condensvocht af. Met momenten is dit zelfs redelijk veel. Dit is dus de versie zonder isolatie onder. Hieronder heeft de vorige eigenaar nog piepschuim .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts