maandag 24 april 2017

Tapijt scheren

Soms kan het nodig zijn een tapijt te scheren , het betreft vrijwel altijd kopieën van authentiek Perzische tapijten (lees meer). Door de inwerking van licht of chemicaliën zoals azijn kunnen de toppen van de pooldraden zijn verbleekt. Het kleed is vaal en de oorspronkelijk kleuren zijn geheel verdwenen. Annie Sloan verft stof met Annie Sloan Chalk Paint op de Amerikaanse tv - Duration: 5:33.


Vloerkleed in vintage- en retro-stijl.

De kracht van de vintage kleden is de authentieke uitstraling. Door het scheren van de hoge pool krijgen de vloerkleden deze unieke look. Dit terwijl de kleden alles behalve versleten zijn.


Het proces van ontkleuren en inverven is bovendien essentieel voor de uitstraling. SCHEREN , SPANNEN EN RECHTEN. Uiteraard op voorwaarde dat er voldoende pool aanwezig is (momenteel niet meer mogelijk).


Na een scheer - en reparatiebeurt zien de tapijten er weer fris uit en verkoopt Ipektchi ze door, onder meer aan IKEA.

Zo komen de Perzische tapijten in Nederlandse IKEA-winkels te liggen. Tweedehands, maar dat zegt bij een Perzisch tapijt niet zoveel. De kwaliteit is nog uitstekend en het handgeknoopte . In principe is de methode ook . Dit kan in principe elke kleur zijn die je maar wenst.


Van hele felle kleuren tot lichte, vervaagde kleuren. Maar hoe kom je nou tot die echte vintage look? Dit wordt bereikt door het scheren van de al aanwezige slijtageplekken om dit te versterken. Vervolgens heb je een prachtig, uniek vintage vloerkleed.


Hierdoor worden alle polen op gelijke hoogte geknipt of geschoren, waardoor het tapijt vlak wordt en de patronen heel zichtbaar en helder tot hun recht komen. Creëer een warme sfeer in uw huis met tapijt of karpet. Scheren : na het knopen worden de tapijten geschoren. Niets is zo zacht aan je voeten (en je oren!) en zo uitnodigend om languit op te liggen als een fijn tapijt. Tuften is een methode om hoogpolig textiel, zoals fluweel, velours, pluche en hoogpolig tapijt , te vervaardigen.


Ook bij de nabewerking kan door middel van het scheren van de pool een patroon aangebracht worden.

Regionale centra van de tuftindustrie in de Lage Landen . Tapijt scheren Foto door : ErwinenManon Rondstruinend rondom de bazaar van Kashan zagen we deze man in zijn werkplaats bezig. De tapijt werd geschoren zodat er geen bobbels in zitten. Het scheren deed hij met volle aandacht. Nadat het tapijt was geweven, werd het afgezet met een boord.


De boord was in eerste instantie een . Festonneermachines - Zakkennaaimachines - Bandeermachines. Een tapijt is een prachtige sfeermaker voor diverse ruimten. Het meeste gebruiken we een vloerkleed echter in het leefgedeelte van de woonkamer. Aan de andere kant is een . Een berbertapijt dat veel pluist is geknoopt met inlandse wol die veel harder is en ook sneller slijt, voor de betere Noord-Afrikaanse tapijten gebruikt men dan ook de betere en duurdere importwol.


Twijnen Na het scheren van de schapen en het twijnen van de wol worden de verschillende wolsoorten vermengd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts