maandag 23 juni 2014

Vloerverwarming houten vloer droog systeem

Bij renovatie in de bestaande bouw heb je niet veel keuze als het gaat om vloerverwarming. Of er ligt een houten ondervloer of zandcement dekvloer. Bij dat soort situaties heb je een vloerverwarming ( droog systeem ) nodig met weinig opbouwhoogte.


Bij een droogbouw vloerverwarming wordt snel . Je leest het in dit artikel, echter vertel ik eerst over het verschil tussen een droogsysteem en normale vloerverwarming. Vanaf hier vertel ik meer over de bekendste droogbouw vloerverwarming , Variokomp.

Een droogbouw systeem is erg geschikt voor een bestaande woning, een renovatie project of als je een nieuwe woning gaat bouwen met een houten skelet en met houten vloeren. Hierdoor is de belasting veel lager. Wanneer u bijvoorbeeld een houten balkenlaag heeft met houten vloerdelen , is vloerverwarming alleen mogelijk door middel van een droog systeem. Daar overheen wordt een droog.


Het Vasco droog systeem heeft slechts een zeer lage opbouwhoogte nodig. Het is dan ook prima geschikt voor bestaande woningen, renovatieprojecten en nieuwbouwwoningen met een houtskelet en houten vloeren. Bij dit systeem wordt de vloerverwarmingsbuis niet in de cementdekvloer geleg maar in een . Bij natbouw vloerverwarmingssystemen wordt de vloerverwarming aangelegd op krimpnetten en noppenplaten.

Hier overheen wordt een natte dekvloer aangebracht: hierbij worden de verwarmingsbuizen volledig in zandcement of beton gestort. Wanneer de vrije opbouwhoogte beperkt is of wanneer de totale massa van de vloerconstructie niet te groot mag zijn, is het aanwenden van een droog vloerverwarmingssysteem meestal de enige mogelijkheid. Droogbouw vloerverwarming met opbouwhoogten van 1 2 en mm, geschlkt voor toepassing op houten vloeren , renovatie en appartementen.


Bij het droge vloerverwarmingssysteem worden de verwarmingsbuizen in voorgevormde isolatiepanelen gelegd. Op het vlak van de bouwwerken volstaat voor de RENOPLUS vloerverwarming een zeer lage vloeropbouw. De Renoplus vloerverwarmingsmaterialen worden tussen de houten roostering geplaatst.


Het biedt namelijk de mogelijkheid om op houten constructievloeren of betonvloeren een LTV- systeem toe te passen met een minimale opbouwhoogte. Ook het lage gewicht van de droogbouwvloer is, in vergelijking met conventionele vloerverwarmingsinstallaties , een groot voordeel Daarnaast verbetert het de akoestische . Jupiter heeft jaren lang gewerkt aan de ontwikkeling van een vloerverwarmingsysteem waarbij geen zand-cement dekvloer meer nodig is en waardoor droogtijden vermeden kunnen worden. Het resultaat is een vloerverwarmingsysteem met het voordeel dat het geen droogtijden meer noodzakelijk zijn en tevens een . Duurzaam en energiezuinige vloerverwarming met coreductie. Dertig jaar garantie op vloeren. Lage opbouw vloerverwarming ( droogbouwtraditioneel ). Deze droogbouw vloerverwarming komt bovenop de bestaande vloer te liggen.


Dit systeem is zeer geschikt voor oudere woningen met houten vloeren , gestapelde bouw of renovatieprojecten. Moderne vloerverwarmingssystemen worden op de eerste plaats voorzien van een isolatie naar onder toe, zodat de warmte niet weg kan vloeien. De vloer komt daardoor iets omhoog.


Daarnaast zorgen de meeste ( droge ! ) systemen voor een uitstekende en gelijkmatige warmtespreiding.

Vloerwerk Houtspecialisten is dealer van het Jupiter vloerverwarmingssysteem en is geschikt voor alle woningen. Vloerverwarming waar de pijpleidingen in verdwijnen. Deze geven een heel hoog isolatierendement.


Droogbouwsystemen worden veelal toegepast op een ondergrond die uit hout bestaat. Vanwege het lage gewicht van de bouwplaat maar wel voldoende stijfheid om de vloer constructief te verbeteren, is dit systeem populair in projecten met houten ondervloeren. Wel dient de ondervloer . Vervolgens het vloerverwarmingssysteem in werking stellen en de temperatuur per dag graden opvoeren tot de maximale capaciteit van het systeem is bereikt. Laat de vloerverwarming vervolgens veertien dagen op volle capaciteit draaien.


Houten vloeren met vloerverwarming wordt door dit mooie systeem een waar plezier zonder noemenswaardig risico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts