donderdag 26 juni 2014

Ventilatie door muur

Moet de aanzuiging of afzuiging van ventilatie D steeds in het plafond of kan het ook in de muur , tegen de vloer? Een alternatief is de buis zichtbaar houden, dan kan ik ze niet . Zo voorkom je vervuiling van de spouw waardoor vochtproblemen kunnen ontstaan. Zaag een stuk PVC pijp op maat met een ijzerzaag.


Schuif de pijp door het gat.

Ventilatie , schone lucht en jouw gezondheid. Schone lucht in huis is noodzakelijk voor jouw gezondheid. Als je te weinig ventileert, hopen vervuilende stoffen en vocht op in huis waardoor je gezondheidsklachten kunt krijgen. Maar liefst van de woningen heeft schimmel door. Hiermee gaat u energieverspilling tegen.


Keerzijde van de medaille is dat u moet zorgen voor voldoende ventilatie. In de onderstaande tekst leest u wat stootvoegen in de muur zijn en waarom u die niet moet afdichten. Ook vertellen wij u hoe u zorgt voor extra ventilatie door een ventilator in een muur te plaatsen.

Om te vermijden dat geluid van buiten door de ventilatie naar binnen komt, kunt u geluidswerende toevoerroosters plaatsen. Een raam of een muur zijn ideaal op voorwaarde dat ze zich zo ver mogelijk van een verseluchttoevoer bevinden, dat wil zeggen meestal de deur die toegang geeft tot keuken. Muurroosters en dakdoorvoeren zijn onderdelen van een ventilatiesystemen. Muurdoorvoeren met aansluitbus om spirobuis of flexibele slang aan te sluiten op de muur of kanaal. Het spiro ventilatiekanaal schuift rechtstreeks over de aansluiting aansluitbus flens.


De lucht kan worden afgevoerd via ramen, afvoerkanalen aangesloten op mechanische afzuiging, of kanalen door het dak of door de muur zonder mechanische afzuiging. Daarnaast vindt luchtverversing plaats door infiltratie ( zogenaamde onbewuste ventilatie ): luchtstromen via naden en kieren. In deze aflevering zie je hoe Thomas een ventilatie in de toilet plaatst.


Je ziet wat je allemaal nodig. Mijn idee is om een ventilator aan de buitenkant erin te steken die nu de lucht wegblaast naar buiten toe. Om dan te kijken hoe die muur droogt. En binnenin een ontvochtiger aan het werk te zetten om zo snel resultaat te krijgen.


Daarna verbindt ik natuurlijk de ventilator met de doorvoer via een pijp. Specifieke ventilatie -oplossingen. Dankzij haar jarenlange ervaring op het vlak van natuurlijke ventilatie , heeft Duco een aantal ventilatieroosters ontwikkeld die voor een specifieke situatie de ideale oplossing vormen.


Zo zijn er roosters voor renovatie, plaatsing doorheen een muur of hellend dak of roosters die optioneel.

Ik heb beneden een toilet met een ventilatiekanaal dwars door de muur. Er zit een gaasje aan de buitenkant en een schuif aan de binnenkant voor open en. Muffe geuren in huis kan door vochtproblemen komen. In een vochtig huis wordt de muffe lucht veroorzaakt door schimmels en bacteriën. In kruipruimten, kelders, badkamers, keukens en garages treden de meeste . Voor optimale vloer- en gevelventilatie bent u bij Tilmar Bouwspecials aan het juiste adres.


Vloer- en gevelventilatie producten van Tilmar bestelt u voor eenvoudige verwerking, maximale luchtdoorlaat en langere levensduur van diverse constructies. TS muurbuis met nylon rooster. We vervangen vervuilde, gebruikte binnenlucht door verse, schone buitenlucht. Vroeger gebeurde ventilatie vanzelf door deuren, ramen, kieren en spleten in muren en daken.


Maar omdat we meer en beter isoleren moeten we ventilatie zelf gaan regelen. De raam- en muurroosters van Aralco NVS zijn ideaal voor intensieve en continue ventilatie. De roosters zijn beschikbaar in verschillende lamelhoogtes en –types. Ze zijn beschikbaar in meerdere vormen en in alle Ral-kleuren, zodat ze perfect geïntegreerd kunnen worden in de gevel. Bijvoorbeeld door een ruime kier onder de deur of een rooster onderin de badkamerdeur.


Koude buitenlucht kan namelijk minder vocht in zich opnemen waardoor er meer vocht condenseert op de muren en het plafond van de badkamer. Dit kan vervolgens leiden tot schimmel. Heeft u mechanische ventilatie in uw woning . De oplossing om condensatievocht tegen te gaan is relatief simpel maar vergt wel enig denkwerk en een grondige aanpak.


Door voldoende verse lucht te laten ventileren in de woning zal de luchtvochtigheid dalen en zullen de muren weer uitdrogen waardoor de schimmel definitief verwijderd kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts