dinsdag 20 februari 2018

Binnenwand isoleren

Een binnenmuur isoleren kan een flinke energiebesparing opleveren. De werkwijzen, prijzen, voordelen en nadelen van binnenmuurisolatie vind je hier terug. Een muur isoleren houdt de warmte binnen en geluid buiten. Wat zijn je mogelijkheden voor muurisolatie?


GAMMA vertelt je meer over het isoleren van muren.

Een wand met metalen profielen (staanders en liggers) is het snelst gemaakt. Je kunt ook kiezen voor een houten stijl- en regelwerk. De ruimte tussen en achter . Naast de spouw en buitenmuur kan je je huis ook isoleren langs de binnenzijde. Binnenmuur isoleren is een manier van muurisolatie.


Door binnenmuurisolatie laat je de warmte niet ontsnappen van je huis. Naast warmte- isolatie zorgt isolatie van de binnenmuur ook voor geluidsisolatie. Hoe gaat binnenmuur isoleren ?

Kun je zelf de binnenmuren isoleren ? Bekijk wat binnenmuurisolatie kost en . De meeste mensen kiezen voor isolatie van de binnenmuur wanneer isolatie van de buitenmuur en spouwmuurisolatie geen optie zijn. Je muren aan de binnenkant isoleren (met voorzetwand) is goedkoper dan aan de buitenkant, verbetert de akoestiek en je kan de leidingen erin wegwerken. Je kan kiezen voor voorzetwanden of cellenbeton.


Je gevel isoleren langs de binnenzijde is perfect mogelijk mits de correcte werkwijze. Hoe muren langs binnen geïsoleerd kunnen worden lees je hier. Isover heeft een aantal oplossingen om gevels na te isoleren zonder spouwmuurisolatie.


Dit kan namelijk met voorzetwanden en isolatieplaten. Naast thermisch comfort biedt dit ook akoestische isolatie. Als je kiest voor het isoleren van de binnenwand zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden: Zorg ervoor dat de voorzetwanden goed geplaatst worden om het risico op vochtproblemen te verminderen.


Isolatie van de binnenwand. Zijn er bestaande vochtproblemen bekend? Steenwol absorbeert geluid en vermindert geluidstrillingen in sterke mate.


Omdat steenwol onbrandbaar is, draagt het ook bij aan de brandveiligheid en brandwerendheid van de wand. Het isoleren van een voorzetwand is tot slot een doeltreffende manier om energie te besparen en de duurzaamheid van een pand te .

ROCKWOOL DOE-HET-ZELF: ISOLATIE VOOR BINNENWANDEN. Snelle levering en hoge kwaliteit materiaal. De binnenkant van de gevel kan worden geïsoleerd door een voorzetwand te plaatsen tegen de binnenkant van de buitenmuren ( gevel). Tussen de oude en de nieuwe wand komt dan isolatiemateriaal.


Het van binnenuit isoleren van de gevel is duurder dan spouwmuurisolatie, maar goedkoper . Wilt u uw buitenmuren na- isoleren , maar kunt u dit niet langs de buitenkant? Ontdek hoe wij u langs de binnenzijde van dienst kunnen zijn. Dus blijft binnenmuur isoleren over. Isoleren van buitenmuur is geen optie. Al heel wat gelezen en rondgevraagd en blijf met een vraag zitten.


Dat zal al voor een verhoogde isolatie zorgen. Als u een buitenmuur van uw woning of appartement laat isoleren langs de binnenzijde, dan kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder. Isoleert u aan de buitengevel, dan geldt hetzelfde principe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts