zondag 25 februari 2018

Terras schrobben

Tips hoe je met een hogedrukreiniger, schoonmaakazijn, biotex, groene zeep of zand groene aanslag en vuil verwijdert. Als je gekozen hebt om gebruik te maken van waspoeder, dan moet je het mengsel ongeveer minuten in laten trekken voordat je begint met schrobben. Bij het gebruik van biotex kun je meteen beginnen . Er zijn heel wat manieren en middeltjes om vuil en aanslag van je terras te verwijderen.


We geven je een overzicht van de voor- en nadelen van een hogedrukreiniger, bleekwater en speciale groene-aanslagreiniger.

Hoe kunt u nu het beste uw terras schoonmaken en vrij krijgen van groenaanslag ? Vergeet alle huismiddeltjes. Veeg in de winter ook eens de sneeuw van je stoep, dat helpt ook tegen groene aanslag. Met wat strooizout erbij wordt het nog schoner.


Met scherp zand schuur je de tegels ook schoon. Heb je toch groene aanslag en mos, dan kun je de stoep schrobben met een harde borstel. Gebruik een oplossing van soda of biotex, . Door de winter heen hebben onkrui mos en groene aanslag (algen) zich verzameld op de tegels van je terras.

Nu we de eerste zomerse dagen hebben geha wordt het tijd om er weer eens naar om te kijken. Want als het straks echt zomer is, heb je geen zin om eerst nog aan de slag te moeten – dan . ONDERHOUD NATUURSTEEN BUITENTEGELS ( Terras - Oprit ). Een goede blauwsteen (zeker de Belgische en Ierse ) is niet poreus, vlekken (vet, vuil, wijn) verdwijnen na verloop van tijd onder invloed van zon, wind en regen. Vaak volstaat gewoon eens goed schrobben met water en de schuurborstel. Maak je terras met sierbestrating nooit schoon met een hogedrukreiniger.


Je bent dan wel snel klaar met het onderhou maar je beschadigt je tegels ermee. Je sierbestrating wordt poreus, waardoor algen en vuil meer kans krijgen en groene aanslag moeilijker te verwijderen wordt. Wij reinigen alle soorten bestrating, dakterrassen en. Het aanvalsplan luidt als volgt: Veeg je terras of oprit goed en zorg dat deze zoveel mogelijk vrij is van bladeren en vuil.


Vul een emmer met azijn en water (liter azijn en liter water) en schrob vervolgens de hele bestrating van voor tot achter. Spuit vervolgens het terras niet af en laat het water met azijn . Roer de goed zodat het zout helemaal opgelost is. Vervolgens giet je de emmer leeg over de plekken die aangepast zijn door de groene algen en schrob je met een bezem met grove haren over de aangetaste plekken. Het resultaat is dat de groene aanslag verdwijnt en je een prachtig schoon terras hebt.


Weg met onkruid en groene aanslag.

Een mooi schoon terras begint hier! Lees onze tips voor het schoonmaken van je terras. Er zijn verschillende soorten manieren om uw tuintegels schoon te maken. Gaat u bijvoorbeeld voor een hogedrukreiniger of voor groene zeep en lekker goed borstelen? Lees hier ook de tips om groene aanslag op tuintegels te voorkomen.


Houten vlonder schoonmaken. Een houten vlonder kan erg glad worden door mossen, algen en ander vuil. Om de mooie, warme uitstraling van een terras uit hout te behouden zal een regelmatige schoonmaakbeurt nodig zijn.


Maak een emmer sop, gewoon heet water met een afwasmiddeltje. Giet het sop over het terras en strooi daarna het zand over de tegels. Flink schrobben en naspoelen met water.


Je kunt weliswaar niet ontspannen in de tuin zitten met warme zonnestralen op je neus, maar alvast de groene aanslag verwijderen van je terras of balkon voor als de zon eenmaal doorbreekt kan wel! Doe daarom mee met de boenklus van de maand april en schrob de tegels van je terras of balkon lekker schoon! Onverdunde azijn doodt algen en reinigt je terras. Maar ook hier moet je opletten dat de azijndruppels niet op je planten terecht komen. Soda is een relatief milieuvriendelijk alternatief.


Soda reinigt sterk maar minder dodelijk. Schrobben met heet water is ook een optie. Je krijgt een goeie reiniging en als de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts