woensdag 14 februari 2018

Aluminium kozijnen isoleren

Kozijnen van aluminium hebben niet de beste isolatiewaarde , maar dit wordt verholpen door het gebruik van een koudebrugonderbreking. Deze onderbreking wordt gecreĆ«erd door toevoeging van een kunststof die tussen de buitenzijde en de binnenzijde van het aluminium kozijn wordt gezet. Zo raken beide zijden elkaar . Hoe kunnen aluminium kozijnen dan toch supergoed isoleren ? Het aluminium in de pan zorgt ervoor dat de warmte van het vuur goed doorgegeven wordt aan de inhoud van de pan.

Het metaal aluminium isoleert zelf niet. Het is juist een prima geleider. Welk kozijn isoleert nu eigenlijk het best? Dit zijn hout, aluminium en kunststof.


Vroeger werden er ook nog wel kozijnen van staal of zelfs beton gebruikt, maar deze worden vanwege de slechte isolerende eigenschappen nu nog maar . Onze aluminium kozijnen zijn niet alleen stevig en fraai, ze bieden u ook uitstekende isolatiewaarden. Ik heb een huis gekocht waar er aluminium ramen inzitten met dubbel glas. Deze zijn voorzien van een thermische onderbreking welke afgesloten is met een rubber.

Heeft het zin om in deze sleuf isolatie aan te brengen en welke zou het beste werken? Ik had gedacht om er schuim in te spuiten. Over aluminium kozijnen bestaan nogal wat misverstanden: het zou nog al gemakkelijk condenseren en te weinig isoleren. Van aluminium kozijnen is bekend dat ze niet over de best mogelijke isolatiewaarde beschikken. Toch is er door de jaren heen heel wat veranderd.


Vandaag de dag wordt er bij aluminium kozijnen gebruik gemaakt van een zogenaamde koudbrugonderbreking. Een dergelijke onderbreking wordt gerealiseerd door het . Aluminium kozijnen zorgen voor uitstekende isolatie. Vergelijk bedrijven uit de regio en vind de beste deal voor isolerende kozijnen van aluminium. De U-waarde van een gevelelement. Een goed iso - lerend gevelelement is . U- waarde van een raam of deur vast te stellen.


Naast hout en kunststof kozijnen bestaan er ook aluminium kozijnen. Je ziet deze niet erg vaak omdat ze nog steeds het stigma op zich hebben hangen dat ze slechte isolators zijn. Hoewel een PVC of houten kozijn inderdaad voor betere isolatie zorgt, isoleert de aluminium constructie zeker niet slecht!


Vaak wordt er bij een renovatie van monumentale panden gebruik gemaakt van aluminium kozijnen omdat er slankere en gedetailleerdere profielen van gemaakt kunnen worden, wat beter past bij dit type panden. Een nadeel van aluminium is dat het minder goed zou isoleren.

Dit glas wordt niet voor niets rendementsglas genoemd. Dit is echter niet altijd waar. Driedubbel glas of triple glas - uiteraard ook hoog rendementsglas - houdt de kou nog beter buiten.


De isolatiewaarde is bij ons 0. Voor aluminium kozijnen is dit 0. Glas voor alle seizoenen. Alu isoleert niet hee, je hebt geleerd dat metaal een goede geleider is voor warmte en electric. Ik denk aan een seminarieplaats over de grens met . NaaChris Kozijnen worden in de regel gefabriceerd uit materialen. Maar welk materiaal biedt nou de beste isolatiewaarde (uitgedrukt in U-waarde)?


Houten kozijnen hebben een goede isolatiewaarde , maar zijn erg weergevoelig. Kunststof kozijnen hebben een . Al onze aluminium kozijnen zijn voorzien van een thermische onderbreking, dat zorgt voor een goede isolatiewaarde van het kozijn. Waar aluminium vroeger bekend stond om de niet zo goede isolatie , is dat tegenwoordig geenszins meer het geval. Wij maken zelfs aluminium kozijnen welke . Bij isolatie van uw woning spelen kozijnen een aardige rol.


Kozijnen (zowel hout, kunststof als aluminium ) kunnen de isolatiewaarde sterk verhogen. Bij een kozijn wordt de isolatiewaarde aangegeven door de zogenaamde U-waarde. Deze waarde geeft aan hoe gemakkelijk een kozijn warmte doorlaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts