dinsdag 27 februari 2018

Geluidsisolatie binnenwand

Indien je geluidsoverlast ondervindt van de buren of de buren van jou, dan is het aan te raden om een geluidsisolerende voorzetwand te maken. Geluidstrillingen kunnen zich dan nog. Gyproc SoundBloc zijn akoestische wanden en plafonds die specifiek ontwikkeld zijn om geluid te dempen. Gyproc Soundbloc systemen zitten snel en makkelijk in elkaar en zijn dunner dan traditionele geluidsisolerende systemen.


Dit doet echter niet af aan de kwaliteit! Via deze pagina kan advies worden ingewonnen .

Indien er tijdens het ontwerp en bij de uitvoering onvoldoende voorzorgsmaatregelen getroffen werden, kunnen lichte binnenwanden een negatieve invloed hebben op het akoestische comfort binnenin de woning. In dit artikel komen verschillende aspecten aan bod die een invloed hebben op de. Glas- en steenwol werken goed als warmte- isolatie, maar beperkt als geluidsisolatie. Voor effectieve geluidsisolatie zijn geluidsisolerende materialen en constructies nodig. Volledig verlijmde voorzetwanden zijn direct gekoppeld met de gevel of de binnenwand.


De geluidsisolatie hangt dan af van het type en de dikte van het isolatiemateriaal. De beplating is door de verlijming minder buigslap dan in het geval van een wandopbouw met een stijl- en regelwerk. Hierdoor is de geluidsisolatie van .

Het isoleren van een lichte scheidingswand met metalen regelwerk zorgt voor een goede geluidsisolatie en brandwerendheid. Een wand van Gyproc GypFrame profielen heeft een hogere geluidsisolatie dan een wand met houten stijl- en regelwerk. De Isover glaswolrollen en -platen hebben een optimale breedtemaat van . Het heeft geen zin een akoestisch goed isolerende wand te plaatsen met bijvoorbeeld een slecht isolerende deur of raam. Ook gaten voor stopcontacten, enz. Vermijd hout in de structuur.


Metal Stud of Plagyp-profielen garanderen een betere isolerende werking dan . Soms ook van binnen naar buiten (bijvoorbeeld een discotheek). Bij geluidsisolatie onderscheidt men luchtgeluid en contactgeluid. Bij luchtgeluid verplaatst het geluid zich door de lucht.


Bij contactgeluid verspreidt het geluid . Akoestische isolatie van verschillende wanden Principes Bij de samenstelling van de structuur en van de wanden moet men letten op: Het scheppen van massa: volgens de massawet geldt het principe: hoe. Gebruik voor effectieve geluidsisolatie speciale geluidsabsorberende materialen en constructies. Voorzie je wanden van de juiste geluidsisolatie en je kunt genieten van de stilte om je heen. Plinten worden best bevestigd met behulp van een siliconenvoeg (of door een lege ruimte te laten) zodat die niet op hetzelfde moment de vloer en de wand raken. Ook bij leidingen dient men extra voorzorgen te nemen.


Focussen we ons hieronder op de geluidsisolatie van de muren zelf, mag u wel niet vergeten dat aan . Door het plaatsen van een geluidsisolerende wand met isolatieplaten voor je binnenmuur, kun je contactgeluid isoleren en geluidsoverlast voorkomen.

Daarbij komen daarna nog de kosten voor het herstellen van wand , plafon vloer en dak. De zolderkamer wordt geluidsdicht gemaakt. Roger maakt hiervoor gebruik van isolatie en een. Omdat ons toilet boven grenst aan een slaapkamer hadden we de gyproc wand daartussen graag erg goed akoestisch geïsoleerd (ook de andere wanden trouwens).


Nu bestaan er verschillende isolatie types (de ene al duurder dan de andere) en krijg ik er kop noch staart aan. Overal vind je info over welke produkten en technieken je best gebruikt, maar voorlopig kwam ik nog nergens een firma of bouwbedrijf tegen dat bestaande muren isoleert op geluid. Is er iemand die al ervaring heeft met geluidsisolatie aan binnenmuren en welke produkten raden jullie me dan aan . Bij spouwconstructies zoals bij de FAAY woningscheidende wandsystemen wordt de geluidsisolatie nog verder verhoogd door het vullen van de spouw met minerale wol. Muurisolatie in de vorm van een akoestische voorzetwand is dé oplossing voor het verbeteren van de geluidsisolatie met naastgelegen buren of tussen ruimtes. Voor de bestaande muur wordt een geluidsisolerende akoestische wand geplaatst.


Door een luchtdichte en trillingvrije constructie te realiseren en de massa te . Merfoflex is een doe-het-zelf pakket voor het maken van een akoestische wand ( geluidsisolerende voorzetwand) of zwevend plafond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts