dinsdag 20 februari 2018

Rugafwijking

Rugafwijking scoliose Ik schrijf dit stukje omdat ik zelf scoliose heb. Niet in een hele ernstige vorm, maar ik wordt wel regelmatig behandeld door een fysiotherapeut. Scoliose is helaas niet te genezen.


Bij de ernstigere gevallen kan een brace of gipscorset uitkomst . Een kyfose is een overdreven kromming met een ronde rug of een bochel tot gevolg.

Een holle rug of hyperlordose veel voor bij mensen met slappe buik- en rugspieren en bij mensen met overgewicht. Verder is het belangrijk dat de arts andere aandoeningen die rugafwijkingen kunnen veroorzaken (zoals tuberculose, kanker of een botbreuk), uitsluit. De ziekte van Scheuermann geeft een kromming van de bovenrug.


Dit komt door vergroeiing van de wervels. Meestal hebben jongeren met de ziekte naast de bollere rug geen klachten. Soms kan de kromming rugpijn geven.


Fysiotherapie of oefentherapie kan de rugklachten verminderen. Wat is een scoliose precies?

Welke klachten heb je dan en hoe kun je ermee leven? Soms is een behandeling bij een rugafwijking nodig. De behandeling kan bestaan uit een korset. Wanneer door de scheve rug ernstige klachten ontstaan, is een operatie nodig. In het Sophia Kinderziekenhuis hebben de orthopaeden veel ervaring met de behandeling van de scoliose (scheve rug).


Het kinderziekenhuis is . In zeer ernstige gevallen, wanneer de rugafwijking zeer uitgebreid is, kunnen er later problemen met hart en longen ontstaan. Congenitale (aangeboren) scoliose is een zijwaartse verkromming van de ruggengraat. Een beenlengteverschil kan aangeboren zijn, waarbij er een blijvend verschil in . Vandaag doe ik een storytime over wat nu nog steeds speelt.


Volwassenen met een scoliose klagen vooral over rugpijn en gevoelige of stijve spieren ter hoogte van de scoliose. Daarnaast kan de scoliose of rugafwijking een aantal andere (meer ernstige) lichamelijke symptomen veroorzaken, . Meestal zal de huisarts een rug pas onderzoeken als er klachten over zijn. Toch zal hij ook alert moeten zijn op vormafwijkingen van de rug zonder klachten. Dit geldt vooral bij kinderen in de groei: juist in die Ieeftijdsfase kan vroege herkenning van bepaalde rugafwijkingen ernstig leed voorkomen.


Reeds direct na haar geboorte werd in Polen een rugafwijking geconstateerd. Exacte gegevens omtrent deze periode ontbreken echter. Vaak treden er bij rugafwijkingen pas in een laat stadium klachten op. Voor die tijd ondervindt het lichaam echter al nadelen van de scoliose.


Op jonge leeftijd kan er al sprake zijn van scoliose, verergering treedt vaak op tijdens de puberteit. Deze ziekte heb je al vanaf je geboorte maar het komt pas naar voren als je ouder word en . Voltige met rugafwijking - Mijn verhaal. Weet niet of het hier goed staat dus zo niet, iemand even temmen? Ik zat hier toch al een tijdje aan te denken, omdat ik een stille bokker ben, en het toch eens tijd vond om een topic te maken . Door een goed gebruik van de wervelkolom en schoudergordel ontspannen de schouderspieren waardoor de circulatie . Touzani vertelde hoe hij graag profvoetballer had willen worden, maar door een rugafwijking , scoliose, die droom had moeten opgeven.


Na een operatie, waarbij een pin van centimeter in zijn rug werd gezet, mocht hij een jaar lang niet competitief voetballen. De bal en hij waren echter onafscheidelijk . Ik heb een vraag, ik heb een aangeboren lage rug afwijking ( veel pijn in de onder rug) nu wil ik graag wat gaan sporten maar weet niet welke sport ik. Een normale ruggengraat is hol bovenin, bol in de thorax, hol onderin de rug.


Afwijking bij marfan is vaak ter hoogte van de thorax ipv bol is deze hol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts