woensdag 28 februari 2018

Douglas hout buiten gebruik

Natuurlijk hoge duurzaamheid. Douglas heeft onbehandeld van nature een hoge duurzaamheid. Grondcontact dient daarbij wel ten allen tijden vermeden te worden.


Ter vergelijking, Vuren of Grenen vallen in duurzaamheidklasse 5. Hout wordt ingedeeld in duurzaamheidklassen, hoe hoger hoe sneller het bij buitentoepassing. Douglas planken worden gezaagd uit hout van de douglas spar.

Een boomsoort die van oorsprong uit het westen van de Verenigde Staten komt. De bomen groeien relatief snel en het betreft een vrij zachte houtsoort. Ondanks het zachte hout is douglas hout zonder behandeling goed buiten te gebruiken. Woca is een Deense fabrikant gespecialiseerd in de behandeling van hout voor zowel binnen als buiten.


Hun Exterior Oil serie is zeer goed bruikbaar voor het behandelen van de verschillende soorten hout en heeft voor diverse houtsoorten een specifiek pigment zoals voor Douglas Hout. De meest populaire houtsoorten van Nederland zijn lariks douglas hout. Toepassingen douglas hout. Afwerkingen douglas hout.


Ook om de prachtige uitstraling van Douglas te behouden is beitsen noodzakelijk.

Hout behandeling kan op verschillende manieren. De olie kunt u ook gebruiken voor het behandelen van vlonders en terrassen. HK Lazuur van Remmers is een buitenbeits.


De beits is geschikt voor al het houtwerk buiten met uitzondering van vloeren. Van oude douglasbomen uit de Verenigde Staten afkomstig hout staat in Nederland bekend als Oregon pine. Het is vanwege de gunstige eigenschappen voor bijna alle doeleinden te gebruiken , zoals in de bouw, voor vloeren, schuttingen, masten etc. Omdat douglas hout op grote schaal te koop is wordt er veel toepassingen voor deze houtsoort.


Onder meubelmakers is deze houtsoort niet een veel voorkomende. In de meubelindustrie wordt douglas hout gebruikt voor het maken van buiten meubilair zoals tuinbanken en terras tafels. Maar ook voor het maken . Het gebruik van Lijnolie- producten op deze houtsoort is dan ook minder aan te raden omdat door het vergelende effect van Lijnolie het hout soms erg gekleurd uit de verf kan komen. Ons advies voor het behandelen van Douglas voor buiten gebruik is dan ook als volgt:. Dit reinigingsmiddel zorgt ervoor dat het hout de grijze kleur kwijtraakt.


Onbehandeld zal steigerhouten buiten eerst vergelen en vervolgens vergrijzen. Steigerhout wordt vaak behandeld in verschillende kleuren. Moose Färg is bijzonder gemakkelijk in gebruik. Douglas is een zeer geschikte naaldhoutsoort voor buiten gebruik.


Impregneren wat bij Vuren noodzakelijk is om goed te blijven is bij Douglas niet nodig. Douglas valt in duurzaamheidsklasse III wat vergelijkbaar is met Merantie.

Tuinhout is een mooie en natuurlijk ogende aanvulling voor uw tuin of balkon. Het geeft een mooie en natuurlijke uitstraling en is ook erg praktisch en duurzaam in gebruik. Er zijn verschillende soorten hout die geschikt zijn om buiten te gebruiken , ieder met zijn eigen voordelen en nadelen.


Deze houtsoort heeft van nature een hoge duurzaamheid en sterkte en is door deze eigenschappen zeer breed toepasbaar. De Douglasspar groeit overwegend in Noord-West Europa. In onbehandelde toestand gaat dit jaar zo'n tot 15 . Door de van nature hoge duurzaamheid en sterkte is deze houtsoort zeer breed toepasbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts