vrijdag 29 juli 2016

Zolder na isoleren

Ik heb op mijn zolder rockwool isolatie van 6cm tussen de balken met een dampscherm onderaan maar wens bijkomende isolatie aan te brengen om de waarde te verhogen. Geschreven door paloy in de rubriek: Na - isolatie. Wanneer je de bovenste schil van je woning wil isoleren , kan je zowel het dak als de zoldervloer isoleren. De waterdruppels, die zich dan vormen gaan zich hier ophopen, waardoor je na verloop van tijd onvermijdelijk problemen gaat krijgen met schimmels, houtrot of andere problemen. Na het isoleren van een schuin dak zal de temperatuur aan de binnenzijde van het dak minder hoog zijn waardoor er nagenoeg geen condensvorming in de.


SlimFix Deco is een decoratieve zolderisolatie voor het renoveren of na - isoleren van hellende daken.

Het materiaal is plaatsbaar tussen gordingen met een minimale hoogte van mm (1mm bij SlimFix Deco Bio ) tot een maximale gordingafstand van meter (meter bij SlimFix Deco Bio ). Veel daken in Vlaanderen zijn nog steeds niet geïsoleerd. En degene die dat wel al zijn, hebben dikwijls een te dun isolatiepakket dat bovendien vaak niet correct is aangebracht. Dit betekent een grote verspilling van energie en een verlies aan wooncomfort.


Je dak BENOveren geeft je de mogelijkheid om met een relatief . Is het een keperdak of een spantendak? Wat doen als er al isolatie aanwezig is? Hoe dik mag je na - isoleren ?

Wat als je met materialen wil isoleren? Ik had wel ook dampscherm onder gelegd maar waarschijnlijk heb ik niet goed gelegd. Nu mijn vraag is, als ik plafond van binnen ook zou isoleren zou dat helpen?


Voor en tijdens de zolderverbouwing heb ik ook lang nagedacht over het na - isoleren van de zolder. Aan de buitenkant zit namelijk al een laag pur gespoten van cm. Goed voor een Rc waarde van 44.


Je hoort vaak dat je een dak niet mag isoleren van binnenuit als de buitenzijde al geïsoleerd is. Via verloren ruimtes gaat ook heel wat energie verloren. We vullen die ruimtes, vooral zoldervloeren , met inblaaswol.


Dit vormt een blijvend isolatiedeken. Toegang wordt verschaft via het dak of via een kleine opening langs binnen. Deze wordt nadien gedicht zoals voorheen. Luifels, carports, kokers, uitbouw met. Een goed geïsoleerd dak bespaart veel energie.


Voor renovatietoepassingen biedt Isover diverse energie-efficiënte isolatie -oplossingen. Zowel isolatieproducten met een dampremmende laag of aparte vochtregulerende klimaatfolie als compleet afgewerkte alles-in-één systemen. Voor nieuwbouwtoepassingen kunnen . Een derde van de warmte in je woning gaat verloren via het dak, de muren, de zoldervloer.

Na-isolatie helpt je om efficiënter te verwarmen. Dat merk je meteen aan een tot lagere energiefactuur. Je woning in één keer renoveren is de beste optie. Al kan je ook met een paar doelgerichte ingrepen je EPC-score . Door een bestaande zolder te isoleren kun je gemiddeld tot energie besparen. Maar hoe kun je een bestaande zolder nu het beste na - isoleren ? Zoldervloer isoleren: na isoleren en nieuwe isolatie plaatsen.


Door de zolder van vloerisolatie te voorzien, verklein je het te verwarmen volume van de woning en heb je veel minder energie nodig om de woning behaaglijk te verwarmen. Zo kun je op jaarbasis gemiddeld energie besparen. Wanneer de zolder nauwelijks wordt gebruikt, is het dus zinloos deze te verwarmen. Houd verder ook in het achterhoofd dat óver- isoleren niet bestaat, maar dat het wel belangrijk is goed te isoleren. Dit blog geeft oplossingen die het na - isoleren van hellende daken eenvoudig maken!


Oplossing 1: Na - isoleren op een dragend dakbeschot met behoud van de pannen. Deze platen kunnen rechtstreeks op de grond worden gelegd. Er moet wel eerst een dampscherm op de vloer worden aangebracht om vochtproblemen te voorkomen.


Wie zijn zolder enkel als stapelzolder wenst te gebruiken bespaart op meerdere vlakken door enkel de zoldervloer te gaan isoleren. Zo is het te isoleren oppervlak merkelijk minder dan wanneer het hellend dak gevolgd word. Bovendien zal u minder energie gaan verbruiken. Indien gewenst kan de zoldervloer na het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts