vrijdag 22 juli 2016

Dampdoorlatende folie aanbrengen

In deze video vertel ik voornamelijk hoe je zelf aan de slag kan gaan met het isoleren van eigen dak en. Door zijn hoge waterkering in de open bouwfase, zijn superieure treksterktes en zijn hoge dampopenheid kan dit folie rechtstreeks op elke ondergrond. Goedemiddag beste mensen, Een vraag die ik nog niet (duidelijk) beantwoordt heb gezien op dit forum. Spinvliesfolie kan ingezet worden voor alle soorten daken . Verwerk_bouw_vocht_Poly_TyvekRl.


Waterdichte damp-open membranen kunnen direct op het dakbeschot, tegen minerale wol of bij een luchtspouw worden toegepast.

Zorg bij montage dat de tekst op de folie leesbaar is. Dit garandeert de juiste verwerking. Miofol 125G - 5m x 25m waterkerende, dampdoorlatende folie.


De waterkerende eigenschappen zijn uitstekend. Dit zijn folies die volkomen dampopen zijn en derhalve (zover bekend) geen condensatieproblemen onder de folie kennen. Eis is wel dat direct onder de folie.


Het aanbrengen van folies op geïsoleerde dakelementen in nieuwbouw en renovatie vereist een absoluut luchtdichte ondergrond. Of deze garantie ten aanzien . Het is raadzaam een dampdichte plastic folie over de isolatie en achter de wandafwerking aan te brengen.

Omdat er bij het aanbrengen makkelijk naden ontstaan verdient het aanbeveling ook bij toepassing van isolatieproducten met een alulaag tocht ook nog een dampremmend scherm aan te brengen. Een dampremmende laag of een dampscherm is een schild dat vermijdt dat de isolatie in een constructie vochtig wordt door condensatie (van binnenshuis). Deze laag verhindert het damptransport door de constructie. Een dampscherm moet worden aangebracht aan de warme zijde . Dampremmende folie aanbrengen.


Vocht voor 1 uit de dakconstructie houden is zo goed als onmogelijk. Daarom wordt vaak aan de buitenzijde van de dakconstructie een dampdoorlatende folie geplaatst, met het tegenovergestelde effect van dampremmende folie. Het vocht dat toch in de isolatie en de dakconstructie . Kies voor de technische bouwfolies van Ubbink, dan koopt u meer dan een rol folie ! Voor iedere toepassing de juiste folieoplossing. Ubbink heeft voor vrijwel alle toepassingen een passende folie. Kleine hoeveelheden vocht die door de dampremmende folie (of kleine beschadigingen van de dampdichte) in de isolatie komen kunnen, als het weer gunstig is, langzaam naar buiten uitwasemen.


Maar bewust beschadigingen in de folie aanbrengen ? De volgende keer zou ik, als ik weer glaswolisolatie . Het is belangrijk dat het dakbeschot dampdoorlatend is. Ligt er al folie op het houten dakbeschot, laat dan een bouwkundige beoordelen of uw dak damp- open genoeg is of niet. Als dit niet het geval is, dan moet u tussen de isolatie en het afwerkende plaatmateriaal, een dampdichte folie aanbrengen , anders kan er vocht in . Op de vloer (zand) van de kruipruimte brengt u dampremmende folie aan.


Leg de dampremmende folie over het zand en vouw de folie dubbel op 25cm hoogte, waarna u het vast zet met speciale pluggen in de wand.

De folie zorgt ervoor dat er geen vocht in de kruipruimte komt, die de . Dampdoorlatende folie aanbrengen ? MDF of houtvezel)en waar moet ik eventueel dampfolies aanbrengen. De dampdoorlatende folie dient .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts