vrijdag 22 juli 2016

Ventilatie in huis aanbrengen

Goede ventilatie in huis zorgt ervoor dat je je prettiger voelt in huis en dat je minder snel ziek wordt. Het verbouwen van een huis heeft soms een onbedoeld gevolg, namelijk dat het huis minder goed geïsoleerd wordt. De kans op vochtproblemen en schimmel is daardoor groter. Dan is het perfect mogelijk om een ventilatiesysteem zelf te plaatsen.


Prijzen, info en nadelen van doe het zelf ventilatie vind je hier.

Mechanische luchtafvoer zorgt ervoor dat de lucht in huis voortdurend ververst wordt, doordat het ventilatiesysteem voortdurend lucht uit de woning wegzuigt. Laat winddrukgeregelde roosters aanbrengen als je je ramen of kozijnen vervangt. Als je de beglazing of kozijnen van je huis vervangt, laat dan gelijk ventilatieroosters aanbrengen bij je nieuwe ramen. Daarmee kan je de ventilatie beter regelen en heb je minder tocht.


Kies bij voorkeur winddrukgeregelde roosters. Die laten niet meer lucht door als de wind erop staat. Daardoor voelt de toevoer van frisse . Ventilatie in bestaande woning.

Gezonde, verse lucht in huis ? Zonder ventilatiesysteem kan dat bijvoorbeeld door een raam op een kier te zetten. Waarom ventileren in huis ? Om comfortabel en gezond te leven heeft een mens m³ verse lucht per uur nodig. Als je woning onvoldoende verse lucht aanlevert zal je dus steeds opnieuw dezelfde vuile lucht inademen. Bij oude woningen is dit vaak geen probleem omdat de lucht langs gaten en kieren . In Nederland en binnen gemeentes zijn er steeds strengere eisen en regels over de isolatie en energiezuinigheid van woningen.


Daarbij speelt ventilatie een belangrijke rol. U kan met een goede ventilatie . Goed kunnen ventileren , zonder tocht of geluidshinder. We gaan nog enkele ramen vervangen door hoogrendementsglas. Is het zinvol van ventilatie te installeren in de ramen, type A ? Om uw huis goed te ventileren moet u dag en nacht voldoende ventilatieroosters en klepraampjes openzetten.


Zet het systeem in een hogere stand als dat nodig is, bv. Bij gebrek aan ventilatie krijgt u vocht in huis , met alle gevolgen van dien. Hier leest u over ventilatie en het voorkomen van vocht in uw woning.


Het makkelijkste is om ook roosters in je kozijnen te laten aanbrengen.

Maar een paar keer per dag een paar ramen open zetten werkt ook. Of de hele dag op een kiertje als dat kan. Met een luchtontvochtiger haal je wel het vocht weg. Maar het is ook fijn als je zuurstof in huis haalt.


Goedemorgen, Onlangs een huis gekocht waar geen mechanische ventilatie ( MV) aanwezig is. Situatie nu: Er zijn nu ventilatieprofielen , namelijk in de keuken (niet de afzuigkap, die is apart) de wc . Uw huis ventileren bespaart op uw stookkosten, maar vergeet voor een goed binnenklimaat niet de. De eerste tekenen van een (te) hoge luchtvochtigheid in uw woning is als de ramen in huis en de spiegels in de badkamer vaak beslagen blijven en als er schimmels op het plafond en muren staan. De meest effectieve oplossing om de luchtvochtigheid te optimaliseren is door te ventileren.


Goed ventileren is enorm belangrijk. Niet alleen omdat frisse en schone lucht in huis prettig is, maar vooral omdat het gezond is. Verwar het tijdelijk luchten van uw huis dus niet met ventileren.


Maatregelen als het aanbrengen van dubbelglas - met ventilatievoorzieningen ! Te weinig de kruipruimte ventileren veroorzaakt vocht, stank en houtrot. Een vochtige en ongezonde. Isoleren, ventileren , vocht.


Voor een gezonde woonomgeving is het goed isoleren van je huis erg belangrijk. Ook een gezonde vochtbalans en goed ventileren zijn essentieel. Hoewel deze punten elkaar wellicht lijken .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts