maandag 27 juli 2015

Kleur voegen vloertegels

Ik heb een zwarte tegel 60xliggen, gevoegd in standaard grijs. Zeker niet lelijk , maar ik heb er spijt van destijds niet te laten voegen in toon-op-toon. Geschreven door HOLy HOUse in de rubriek: Vloeren.


Vaak sta je bij het uitzoeken van tegels niet direct stil bij het kiezen van een bijpassende voeg. Daarnaast is het kwestie van smaak. Alleen wil ik je wel enkele tips geven.

Bij het kiezen van een voeg gaat het om de esthetische en de praktische kant. Je snapt dat een lichte voeg. We moeten tegen morgen kiezen welke kleur voeg.


Keuze gaat tussen: lichtgrijs, gewoon grijs, of donkergrijs zoals de tegels. Epoxy kleef- en voegmortel voor tegels (1-mm). Niet alleen het type, formaat en kleur van de tegels zijn bepalend voor de uitstraling van een ruimte. Ook de kleur en de breedte van de voegen dragen bij tot het uitzicht van het totale tegelwerk.


Naast deze esthetische functie, hebben voegen ook een erg technische functie in een tegelwerk : ze verhinderen dat er vuil en . De bestaande vloer van de vorige bewoners in ons huis is wit met zwarte voegen , de voegen zou ik graag dezelfde kleur willen geven voor een betere uitstraling.

Hoewel de voegen er al snel minder mooi uitzien, zijn de meeste tegelvloeren eenvoudig te onderhouden. Soorten vloertegels Keramische tegels , natuursteen tegels of cementtegels ? Ontdek de verschillende vloertegels met hun eigenschappen, kleuren en beschikbare motieven. Net zoals bij de kleurkeuze van je tegels zelf, zullen lichte voegen het tegelwerk lichter lijken te maken, terwijl donkere voegen net het omgekeerde effect hebben. Als je voor voegen kiest in dezelfde kleur van je tegels , zal je tegelwerk egaler lijken en daardoor een neutraler ruimtelijk effect hebben. Voor het voegen van tegels is voegmortel er intussen in alle mogelijke kleuren.


Vertrouw jezelf en geef je tegels met kleurige voegen net dat beetje extra! Zowel technisch als esthetisch. Een goede afwerking is noodzakelijk om tegelwerk duurzaam te maken.


De voegmortel dekt lekken af. Ons assortiment bevat voegmortels voor zowel binnen- als buitenwerk en voor vloeren en wanden. Af te stemmen op tegelsoort en voegbreedte. Kleuren kunt u kiezen in bijpassende of . Eurovisie is een online magazine van Forbo Eurocol B. Er bestaan veel soorten voegen en tegels.


Bepaal hier de juiste keuze! Zijn uw keramische tegels goed gevoeg maar is de kleur te licht uitgevallen. Voordat u alle voegen gaat verwijderen en opnieuw gaat voegen kan u proberen uw voegen donkerder te maken door ze te verdiepen met deze handige tip.

Na het goed mengen kan u de voegen. Niet alleen de tegel maar ook de kleur van de voegen bepaalt de uitstraling van een ruimte. Bij wandtegels is de voeg ongeveer mm, voor vloertegels is tot mm . Bij de keuze voor zwarte tegels is het aan te raden om de wanden bijvoorbeeld wat lichter te maken, zodat de ruimte niet al te donker wordt en daardoor kleiner gaat lijken. Bij het leggen van zwarte donkere vloertegels wordt aanbevolen om rekening te houden met de voegkleur.


Het mooiste resultaat bij zwarte tegels is . Zelfs na het dweilen kan een tegelvloer met vieze voegen er nog steeds niet netjes uitzien. Laat je vloer er als nieuw uitzien door de voegen tussen de tegels ook schoon te maken. Afhankelijk van het soort tegels en de kleur van je voegen , zijn er verschillende schoonmaakmethoden om je vloer er weer schoon uit te laten . Zorg dat de ondergrond vrij is van onregelmatigheden zoals lijmresten. Let er bij het uitkiezen van je voegmateriaal op welke kleur je wilt hebben. Meng het voegmateriaal volgens de instructies op de verpakking.


Mix het door tot er een egale substantie ontstaat. In verband met vervuiling adviseren wij geen lichtgekleurde voegen voor vloeren en buitensituaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts