woensdag 24 december 2014

Naisoleren dak

Tot maar liefst een derde van de warmte in je woning gaat verloren via je dak. Het loont dus zeker de moeite om te investeren in (extra) dakisolatie. Herkent u dat een hellend dak niet of te weinig is geïsoleerd?


Dit blog geeft oplossingen die het na-isoleren van hellende daken eenvoudig maken! Bij het na-isoleren van een hellend dak bepaalt u eerst of u van binnenuit of van buitenaf gaat isoleren. Een schuin dak isoleren verlaagt je energiefactuur!

Welke isolatie het meest geschikt is voor schuine daken en hun bijhorende prijs vind je hier. Een goed geïsoleerd dak bespaart veel energie. Voor renovatietoepassingen biedt Isover diverse energie-efficiënte isolatie-oplossingen. Zowel isolatieproducten met een dampremmende laag of aparte vochtregulerende klimaatfolie als compleet afgewerkte alles-in-één systemen. Voor nieuwbouwtoepassingen kunnen . Hoe dik mag je na-isoleren ? Wat als je met materialen wil isoleren?


Wilt u een plat dak na-isoleren ? U kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om de isolatie tussen de lagen aan te brengen.

U kunt de isolatie op de dakbedekking aanbrengen. Dit is met name interessant wanneer de oude dakbedekking in principe nog goed is. Slanke, lichte renovatie elementen van UNILIN Insulation voor na-isolatie van binnenuit of buitenaf.


De elementen zijn van topkwaliteit en snel verwerkbaar. Is je woning slecht of onvoldoende geïsoleerd? Dan is na-isoleren de boodschap ! Zelf je schuine dak isoleren is goed te doen, als je maar weet waar je op moet letten. Milieu Centraal zet tips voor de doe-het-zelver op een rij. En we geven aan wanneer je voor het isoleren van je dak toch beter een professional kan inschakelen.


Je kunt zelf met dakisolatie aan de slag als je een schuin . Dat voel je niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk: in je portemonnee. Als de isolatie ontbreekt of te wensen overlaat, dringt na- isoleren zich op. Specialist Dietrich Van Genechten geeft tekst en uitleg namens Xtratherm.


De Kingspan Therma TPRenova Dakplaat is een isolatieplaat met daarop de tengellatten al verlijmd. Wanneer het dak toe is aan vervanging, denk b. Hierdoor is het uitermate geschikt voor het na- isoleren aan de . Bij het na isoleren van een hellend dak dient er met het een en ander rekening te worden gehouden. Voor het na-isoleren van een bestaand dak aan de binnenzijde kan men ook kiezen voor het isoleren met opgesloten lucht, afgewerkt met gipsvezelplaten.


Denk hierbij aan na-isolatie van spouwmuren, na-isoleren van je dak maar ook een bestaande vloer isoleren kunnen we vrij eenvoudig uitvoeren.

Er zijn natuurlijk verschillende manieren en verschillende technieken die daarvoor in aanmerking komen. Welke techniek wij gaan inzetten, bespreken onze vakmannen graag . Na lang zoeken op het forum heb ik niet het antwoord op mijn vraag kunnen vinden. Ik heb het dak van mijn zolder geïsoleer en na de koude dagen van.


Bij renovatie van het dak is luchtdichtheid cruciaal om rotting van het dakbeschot door uittredende warme lucht te voorkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts