dinsdag 23 december 2014

Geluidsisolatie betonvloer

Geluidsisolatie voor vloeren Geluidsisolatie voor betonvloer. Een veelgebruikt isolatiemateriaal voor betonvloeren zijn dunne matten van polyethyleenschuim of polyolefineschuim. Dit materiaal heeft aan de onderzijde een piramidestructuur en is bestand tegen het hoge gewicht van het beton.


Bekende merken zijn: Insulit , . Ook kun je de boverburen vragen een zachtere vloerafwerking te kiezen. Bij een betonvloer kun je kiezen voor een zwevende dekvloer of isolatieplaten.

Betonnen vloeren zijn echter gevoeliger aan contactgelui wat vaak als overlast wordt ervaren, o. U kan dit probleem eenvoudig aanpakken door een zwevende vloer met ISOVER Sonefloor . Er komt (2e hands) parket van 1cm dik op te leggen. Dat geldt overigens ook voor woningen met betonvloeren , die vanaf de jaren vijftig werden gebouwd. Ik heb al van die groene matten van 7mm dik. Parket De overheid is zich dus van de problematiek bewust. Isolerend plafond aan onderzijde tegen basisconstructie.


Luchtgeluid van naastgelegen buren. Een zwevende dekvloer met de geluidsisolatie IsoBouw dB-vloerplaat is een uitstekend alternatief ten opzichte van zware massieve betonvloeren.

Dankzij het geƫlastificeerde airpop heeft de IsoBouw dB-vloerplaat zowel een thermisch als een geluid-isolerend vermogen. Als het draait om hoge geluidsisolatie. De geluidsbron brengt de trillingen via de lucht over op de constructie, die deze. Met een betonvloer van 2mm dik en een dekvloer van.


Dan kan deze vloer weleens erg koud aanvoelen! Overweeg zeker eens vloerisolatie. U krijgt daarmee niet alleen meer wooncomfort, maar voorkomt ook dat er onnodig warmte naar de kruipruimte verloren gaat. Lees hieronder meer over . Dit is geslotencellig schuim van polyetheen (polyethyleen) en zit op rollen. Meestal zijn er meer lagen nodig om de benodigde geluidsisolatie te halen.


Dit is opencellig polyurethaanschuim, als platen verkrijgbaar in verschillende dichtheden. Het verzwaren van houten vloeren. Een houten vloer is veel minder zwaar, waardoor de geluidsisolatie vaak zeer gering is.


Een geluidsisolatie voor betonvloer gebeurt meestal met dunne matten uit polyethyleen- of polyolefineschuim. Meestal wordt er eerst een minerale wol onder de vloer gelegd. Daarna volgen de geluidsisolerende matten en plaatmateriaal en . Daarom worden in het bouwbesluit ook steeds hogere eisen gesteld aan geluidsisolatie.


Geluidsoverlast van de buren onder, boven of naast je is zeer vervelend.

Geluid wordt vaak overgedragen door wanden, vloeren leidingen etc. De verbetering van de contactgeluidsisolatie wordt aangegeven . Vraag: geluidsisolatie betonvloer. Het appartemtencomplex is gebouwd in de jaren 70.


Wat is de meest efficiente oplossing als ondervloer tegen loopgeluid van boven naar . Bij vloerisolatie gaat het meestal om geluidsisolatie , maar warmte-isolatie van een vloer is ook mogelijk. Bekijk de oplossingen van Duofor voor geluidsisolerende vloeren. Geluidisolerende vloer - de beleving van een 2mm dikke betonvloer.


Juist bij een vloer met een. Ook kan men kiezen voor een ontkoppelde constructie in de vorm van een ankerloze spouwmuur of een betonvloer met zwevende dekvloer. Naast het geluid dat rechtstreeks door de wand gaat, dient men ook rekening te houden met geluid dat via een omweg naar de ruimte gaat, het flankerend geluid of omloopgeluid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts