vrijdag 16 maart 2018

Grondkabel tuinverlichting aanleggen

Elektra aanleggen in uw tuin? Wij leggen uit waar u op moet letten bij aanleggen van tuinverlichting , grondkabel , buitenstopcontact tot buitenlamp. Wil jij graag buitenverlichting aanleggen ? In deze klusvideo leer je alles over het aanleggen van.


Het plaatsen van de buitenverlichting met een lage spanning is een klus die u makkelijk zelf zou kunnen doen mits u maar de trafo goed aansluit. Nog een belangrijk aspect bij het gebruik van zwakstroom is het aanleggen van de grondkabel.

Zorg er altijd voor dat deze op een diepte komt te liggen van . Voor dat u begint met het aanleggen van tuinverlichting , is het verstandig om eerst een plattegrond van de tuin te maken waar de verlichting moet komen. Tevens is het verstandig om de plattegrond te . Een buitenstopcontact is erg handig en ook goede verlichting in de tuin is een uitkomst. Kies dan voor een grondkabel , deze heeft een stalen buitenmantel ter bescherming, voor als bijvoorbeeld een schep de kabel zou raken. Tuinverlichting aanleggen ? Verhoog je veiligheid en bekijk dit stappenplan van GAMMA.


Lees hoe je eenvoudig een buitenlamp installeert.

Stroom kun je eenvoudig zelf aanleggen. Hoe pak je dit goed en veilig aan? Er is ook een tuinverlichting aanleggen. Zie ook elekticiteitsleidingen aanleggen. Sluit de grondkabel en het neopreen mantelsnoer aan de buitenkant van de doos af met een wartel en rubberring.


Bescherm de kabel die de grond ingaat . Omdat het werken met elektra een secuur werkje is, zeker buitenhuis, heb ik een aantal stappenplannen tuinverlichting aanleggen gemaakt. Graaf een sleuf voor de grondkabel. De grondkabeldiepte voor het aanleggen van een grondkabel is minimaal cm.


Beveilig de grondkabel middels een zekering. Een grondkabel die wordt toegepast voor tuinverlichting is grijs van kleur en heeft . Het aanleggen van buitenverlichting lijkt misschien een lastige klus, maar dat is het niet. Lodewijk en Tom werken in de tuinen altijd graag met volt verlichting waarvoor je geen specifieke technische kennis hoeft te hebben. Je legt het in slechts simpele stappen aan. Met licht geniet je het hele jaar . Ga je met elektriciteit aan de slag, houd dan rekening met bepaalde eisen en veiligheidsaspecten.


Zo moet alles natuurlijk waterdicht zijn, geaard worden (gebruik hiervoor een grondkabel met stalen ommanteling) en goed worden aangesloten. Bij het aanleggen van elektriciteit in uw tuin hebt u een elektriciteitskabel nodig. De elektriciteitskabel die u gebruikt voor buiten, in de gron is de YMvKas kabel. De stalen wapening beschermt u indien u met een schep de kabel raakt. Grondkabels tuinverlichting : Gebruik goede grondkabel van het type Ymvk-as.


Dit voorkomt problemen en lekkage in de toekomst. Als u dan een keer schoffelt of graaft in de tuin raakt u de kabel niet. Het is één keer wat dieper graven maar het voorkomt . In de schuur of bij de keukendeur zit vaak al een aansluiting voor 2voltverlichting. Je moet dan wel eerst kabels leggen naar de plekken in de tuin waar je een lamp wilt hebben. Die zijn namelijk voorzien van een . Met buitenverlichting creëer je een fijne sfeer in de tuin waardoor je langer buiten kunt zitten en optimaal kunt genieten.


Wil een grondkabel gaan leggen voor het voeden van de (nog te plaatsen) schuur en wat tuinverlichting. Het probleem zit hem in waar de voeding vandaan te pakken. Buiten aan de achtergevel heb ik een buitenlamp (gele bolletje) en . Gratis advies en tips voor aanleggen van tuin verlichting , grond spots, grondkabels , en tuinlampen.


Zelf tuinverlichting aanleggen hoeft niet ingewikkeld te zijn. In dit artikel geven we je alle tips die je nodig hebt voor het zelf aanleggen van de mooiste tuinverlichting. Houd er rekening mee dat een grondkabel iets meer lengte vraagt, aangezien deze iets onder de grond zal liggen en hierdoor iets langer dient te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts