dinsdag 27 maart 2018

Behandelen eikenhout

Eikenhout behandelen zodat het licht blijft, maar wel beschermd is tegen vocht en vuil. Wij leggen uit hoe onbehandeld eiken het beste afgewerkt kan worden. Heeft u een eiken tafel en wilt u deze behandelen ? We geven u graag een aantal tips over hoe u het beste uw houten tafel behandelen kunt.


Kijk hier hoe u het beste aan de slag gaat met het behandelen van Eiken. Lees over zowel positieve als negatieve eigenschappen en wanneer kies je voor welk afwerk product.

Wat zijn de mogelijkheden voor het behandelen en verduurzamen van eikenhout ? Specifiek voor het behandelen van eikenhout biedt Jotun u een breed assortiment aan lakken, beitsen, oliën en verven. Bekijk hieronder per situatie de producten: Eikenhouten vloeren, trappen en meubels binnen. Rubio Monocoat 2C is eenvoudig aan te brengen op meubelen, tafels en houten vloeren.


Wij hebben al in meerdere meubelwinkels moderne tafels zien staan in Franse eik en deze zijn allemaal geoliëd. Nu gaat een houtbewerker die wij kennen. Op deze pagina geven wij de meest voorkomende alternatieven van onbehandeld hout en de meest voorkomende methodes om hout te behandelen. Olie en beits zijn goede manieren om hout te behandelen.


Eiken hout bevat Looizuur en hierdoor reageert het anders op sommige stoffen.

Wij hebben net de knoop doorgehakt voor de keuze van onze voordeur en garagepoort. Wij wilden dit altijd al in eik. Weliswaar natuurlijke, niet-vergrijsde look. Nu zijn wij, op aanraden van onze schrijnwerker, langs enkele verfzaken gepasseerd die ons allemaal andere dingen aanraden.


Nieuwe eiken trap: hoe behandelen ? Verweerde eik geeft de typische, iets donkerdere kleur aan de eik. Deze zorgt voor een landelijkere uitstraling van het meubel. Door de behandeling die ze gekregen heeft om de verweerde look te krijgen, dient ze met een specifiek product voor verweerde houtsoorten beschermd te worden. De oliën van Woood zijn speciaal ontwikkeld voor het behandelen van massief eiken meubelen. Massief eiken is sterk en duurzaam, geschikt voor intensief gebruik.


Om het natuurlijke karakter van het hout te behouden en te beschermen tegen vuil en vlekken, adviseert KARWEI het eiken meubel te behandelen met de olie . Mogelijkheden voor afwerking van eikenhout. Dit is een standaard zijdeglans lak die maal aangebracht. De stalen frames kunnen behandeld worden met een RX-coating dit voorkomt roestvorming en is verder kleurloos met een lichte glans.


De frames kunnen ook voorzien worden van een standaard matte . Al verschillende keren ben ik bezig geweest met het behandelen van mijn Frans- eiken tafelbladen. Ik werk bijna uitsluitend met deze houtsoort omdat ik het resultaat van dit vers geschaafde hout werkelijk fantastisch vind. Om het tegen externe invloeden te beschermen moet het natuurlijk een bewerking .

Ik heb net een eiken poortje gemaakt. Om deze tegen de weersomstandigeheden te beschermen moet deze behandeld worden. De bedoeling is dat de originele kleur van het hout zoveel mogelijk behouden blijft, daarom heb op enkele stukken eik een paar toepassingen uitgeprobeerd.


Deze tafel wil ik als Tuintafel gaan gebruiken, en ben hem momenteel aan het schuren. Ik wil de tafel graag blank houden, en moet dus op de een of andere manier behandeld worden met een blanke lak of Olie. We hebben zojuist een tafel gekocht.


Hij is van onbehandeld eikenhout. Hoe kunnen we die dan het beste behandelen ? De toegangspoorten van Debo Hout worden gemaakt van de allerbeste kwaliteit Slavonisch eiken , bij de specialisten bekend als de allerbeste eikensoort die in Europa voorkomt. Rood eiken is niet geschikt voor buitengebruik omdat het door de structuur niet zo goed tegen het weer kan. Het hout wordt met veel aandacht . Wit Amerikaans eiken is juist uitermate geschikt om buiten te gebruiken.


Uiteraard is het wel aan te raden om het eiken dat goed te behandelen. Bij STAAAL gebruiken we eigenlijk altijd wit . In eerste instantie dacht ik om het maar zo te laten, maar aangezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts