woensdag 14 maart 2018

Geluid en warmte isolatie

De voornaamste reden voor plafondisolatie is het binnenhouden van warmte , ook wel warmte - isolatie of thermische isolatie genoemd. Ook is het mogelijk om door uw plafond te isoleren minder geluid van de bovenverdieping door te laten, zoals harde stemmen of het geluid van hoge hakken op een vloer. Niet alleen de geluidsisolatie is van belang. Om een volledige isolatieschil te bekomen is het ook aangeraden om te investeren in kwalitatief glas.


Dit is namelijk ook een belangrijke factor bij het weren van geluid van buitenaf.

Met hoogrendementsglas verbeter je overigens ook de thermische prestaties van je woning. Hierbij maken we een onderscheid tussen thermische en geluidsisolatie. Isover Isoconfort is een glaswolplaat met goede thermische en akoestische eigenschappen, speciaal voor het isoleren van dakgebinten, vochtbestendig, vormvast en onontvlambaar. Gemakkelijk op maat te snijden . Het dak wordt nog vernieuwd en er komen ook veluxen in.


Welk glas voor geluidsisolatie ? Dubbel glas houdt dus veel geluid tegen. Voor geluidsisolatie werkt een bredere spouw tussen het glas beter.

Vijf of zelfs tien centimeter werkt veel beter dan 8-mm. Er is alleen een nadeel: de warmte - isolatie wordt daardoor namelijk wel minder. Als je zowel tegen warmte als geluid goed . De vuistregel is: hoe dikker de muur, hoe minder geluid doordringt in uw woning.


Dit geldt ook voor thermische ( warmte binnenhouden) isolatie. Daarom heeft u met thermische isolatie ook vaak een goede akoestische isolatie en andersom natuurlijk. Duurzaam Bouwloket Alkmaar STAP Kies de vorm van uw woning. VORM A = De woning heeft een langwerpige leefruimte waarbij de diepte minstens twee keer zo groot is als de breedte.


Hallo, Tussen ons en de buren zit een halfsteensmuur. Onze buitenmuur is ook halfsteens. Het is een oud huis en we zijn nu aan het verbouwen. Voor de wand van de buren en de buitenmuur wil ik beter geluid en warmte isolatie aanbrengen. Tevens zoek ik ook een goede oplossing voor de . Logisch, want dit zijn de zaken die de grootste invloed hebben op het kostenplaatje achteraf.


Ook vocht en condensvorming wordt natuurlijk in het achterhoofd gehouden, maar dit gaat meestal samen met . Glas- en steenwol werken goed als warmte - isolatie , maar beperkt als geluidsisolatie.

Voor effectieve geluidsisolatie zijn geluidsisolerende materialen en constructies nodig. Meer mensen ontdekken dat isolatie van het huis niet alleen warmte kan opleveren, maar ook minder geluid. Geluidsoverlast ontstaat . Isoleren tegen geluidshinder kan hand in hand gaan met een lage energierekening.


Als specialist op het gebied van geluidsisolatie leveren en monteren wij de juiste geluidsisolatie voor uw woning. Muurisolatie in de vorm van een akoestische voorzetwand is dé oplossing voor het verbeteren van de geluidsisolatie met naastgelegen buren of tussen ruimtes. Voor de bestaande muur wordt een geluidsisolerende akoestische wand geplaatst.


Door een luchtdichte en trillingvrije constructie te realiseren en de massa te . De isolatieplaten van FERMACELL zijn echte alleskunners. Hou het geluid buiten en de warmte binnen met GAMMA. FERMACELL isolatieplaten zijn bovendien brandweren stootvast, extreem belastbaar, geluidswerend en vochtbestendig.


Aan de slag met geluidsisolatie ? Easycell de ideale isolatie in kappen, daken, houten vloeren en plafond. Brandvertragend geluidsisolatie en warmte - isolatie. Betaalbaar isolatiemateriaal. Korrels voor een warmte - isolerende vloer.


Deze korrels zijn speciaal voor de Fermacell vloerplaten. Isolatiekorrels - zak 1liter. Zijn de muren van je woning niet heel dik? Geen probleem, je kan je woning ook extra isoleren met akoestische isolatie.


Hoe dikker die isolatie is, hoe meer geluid het zal weren. Hetzelfde effect wordt bereikt met het aanbrengen van thermische isolatie. Thermische isolatie is namelijk ook geluidsisolerend en omgekeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts