dinsdag 27 maart 2018

Afwerking betonvloer

Een betonvloer afwerken met coating is een absolute noodzaak. Hier leest u hoe en waarom. Zo maakt u snel een coating voor uw betonvloer. Je betonvloer beschermen tegen vuil kan gebeuren met verschillende producten en methoden.


Info over impregneren, coaten en olie aanbrengen vind je hier.

Beide afwerkingsmogelijkheden van een betonvloer hebben hun specifieke eigenschappen. In mijn berging ligt een onafgewerkte betonvloer. De vloer is niet helemaal glad en stoft erg (kleur licht grijs). Wat kan ik het beste doen om de vloer. Alle vloeren zoals terras,woning,bedrijfshal,garage,looppaden kunnen worden behandeld als het beton gestort is.


Kleine opstakels zoals randen en kanten worden met de hand afgewerkt. Schotanus Betonafwerking is een bedrijf dat zich in oorsprong heeft gespecialiseerd in het monolithisch afwerken (vlinderen) van betonvloeren.

Vlinderen: duurzame afwerking van uw betonvloer. Voor de afwerking van een betonvloer heeft u tegenwoordig keuze uit een groot aantal producten. Een gevlinderde betonvloer met lagen topcoating is een totaaloplossing die prachtige resultaten geeft. Bij blanke, transparante afwerkingen gelden dezelfde bedenkingen als bij dekkende lagen ten aanzien van de geschiktheid van de egaliseerlaag.


Bij blanke coatings op beton - achtige vloeren werkt men in de regel voor alle lagen met hetzelfde product. Dit geldt voor bijvoorbeeld Rigo duo (mat, satijn of glans) en trealyx . Afwerking cementdekvloer of betonvloer. Een gepleisterde cementdekvloer en een gevlinderde betonvloer is van nature niet ontworpen als eindafwerking voor in woonhuizen. Berkers Vloeren realiseert verschillende type betonlook vloeren zoals gietvloeren, Venetiaans Woonbeton, Design Woonbeton, Industriële betonnenvloer maar ook voorzien wij veel gevlinderde of gepolijste betonvloeren en gepleisterde cementdekvloeren van een transparante matte coating. De betonvloer en het vloeroppervlak vormen zo één monoliet geheel.


Deze wijze van afwerken heet daarom monoliet afwerken. Met deze manier van afwerken kan een dicht en duurzaam glad oppervlak worden verkregen. Bij de afwerking van de betonvloer hoort steeds een plint.


Ofschoon een dergelijke vloer verwant is met de grootschalige bedrijfsvloeren, onderscheiden beide zich duidelijk van elkaar voor wat uitvoeringstechnieken en -details betreft. De eisen inzake esthetische afwerking en mechanische belasting. Er kan een zand- cementdekvloer op worden aangebracht waarna een nader te bepalen vloerafwerking kan plaatsvinden.

We kunnen de betonvloer ook nog gaan bewerken in zijn verhardingsfase. Wij noemen dit de vloer MONOLITISCH AFWERKEN of vlinderen. Dit komt doordat betonbewerkingsbedrijven veelal niet de specifieke kunststofkennis in huis hebben om de afwerking te verzorgen en indien men dit uitbesteed de coating vaak een te hoge glansgraad heeft waardoor de betonvloer minder natuurlijke uitstraling krijgt. Indien u een gevlinderde of gepolijste betonvloer laat . Gaat het om een beton of cementvloer?


Wil je een vloercoating aanbrengen over een tegelvloer? Of heb je een houten ondergrond? In ons artikel over vloeraanleg en reparatie lees je wat je moet doen op basis van de ondergrond. Nadat je de juiste primers e. Door zijn naadloze afwerking is een betonvloer zeer makkelijk in onderhoud. Er zijn geen voegen die vuil kunnen worden en de oppervlakte is perfect egaal zodat er geen vuilresten kunnen achterblijven.


In tegenstelling tot een keramische vloer is beton wel niet bestand tegen bepaalde zuren of vetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts