vrijdag 26 juni 2015

Waterleiding maken

Dat doe je met een speciaal tangetje voor dit soort leidingen, waarmee je knipt zonder de leiding plat te drukken. Vervolgens kan je ze gaan vast maken aan de muur. Het is handig om op verschillende punten even een (bijvoorbeeld) rode tape vast te maken om de warme waterleiding , zodat je de koude en warme niet. In deze kluswijzer wordt het aanleggen van een waterleiding toegelicht.


In de badkamer, het toilet en de keuken krijgt u te maken met waterleidingen.

Maar waar op te letten tijdens het aanbrengen van koud- en warmwater leidingen? Hieronder wordt uitgelegd waar u rekening mee moet houden . Het verbinden van roodkoperen leidingen met behulp van messing. Collectoren plaatsen, buizen leggen en aansluiten, aftakkingen maken en buizen koppelen zijn belangrijke onderdelen van de waterleiding. Daarna kan je het geheel dicht metselen. Waterleidingen aanleggen doe je best door gebruik te maken van zogenaamde multiskin buizen.


Dit zijn meerlagige buizen.

Je kan er ook kopen zonder aluminium tussenlaag deze zijn minder geschikt . Voor elke toepassing zijn er verschillende hulpstukken voorhanden zoals bochten, knieën, sokken, verlopen, T-stukken en draad aansluitstukken. Hulpstukken aan koperen buis kunnen worden gekneld maar ook worden gesoldeerd. Zelf waterleiding aanleggen.


Een waterleiding aanleggen is goed zelf te doen. Met de juiste gereedschappen en materialen kom je een heel eind. Bedenk van te voren of je gebruik wilt maken van koperen buis of van kunststof waterleidingbuis. De laatste is gemakkelijker te verwerken en is ook aan te . Flexibele leidingen leggen?


Ook leer je hoe je een gesprongen waterleiding in het vervolg voorkomt. Ik wil een aftakking van een bestaande waterleiding in een kamer. Daaraan moet in opbouw een aansluiting van een wasmachine komen. Ook de afvoer van de wasmachine en condensatiedroogkast zou aangelegd moeten worden.


Water e afvoer is aanwezig in de kamer maar niet op de plaats waar ik het hebben wil. Warm water ontstaat doordat koud water door een warmwaterbron, zoals een combiketel, geiser of boi-.

Daarvoor wil ik een aftakking (door middel van een extra soldeer T-stuk) maken op de bestaande waterleiding. Met een waterleiding wordt meestal de leiding voor het transport van drinkwater bedoeld. Deze leidingen liggen hoofdzakelijk in de grond en bevinden zich tevens in huizen en gebouwen. De waterleidingen kunnen van verschillend . Al een hele tijd horen wij een enorm lawaai in de waterleiding als er tegelijkertijd een toilet doorgetrokken wordt en er een kraan wordt openzet (vb. wasbakje op toilet).


Je kan het geluid vergelijken met een straaljager in de leidingen. Enorm vervelend en het maakt echt veel lawaai. Sluit de hoofdkraan van de waterleiding. Haal de druk van de leiding door de betreffende kraan open te draaien. Je hoeft de leiding waaraan je gaat werken verder niet leeg te laten lopen.


Kies bij de hoofdaanvoer naar de CV-ketel of boiler op zolder voor mm. Het is ineens koud geworden: de winter is in aantocht! Dat betekend ook dat we onze huisjes winterklaar gaan maken. Verwijder tijdig de watermeter maar zeker voordat de . A4-papier en plakband voor de waterleiding. Handdoeken en vuilniszakken om het eventueel gemorste water op te vangen.


Een digitale camera, papier en ander materiaal voor het maken van het posterverslag over het . Bij het installeren van een waterontharder of een waterzuiveringsinstallatie zult u een aansluiting moeten maken met de waterleiding in het pand. Nu is het verbinden van het te installeren systeem op de aanwezige roodkoperen waterleidingen met behulp van. Bij het aanleggen van een buitenkraan bevindt het beginpunt zich meestal in de meterkast of onder het kruipluik aldaar waar de hoofdwaterleiding binnenkomt.


Ook is het mogelijk om een aftakking te maken vanaf een waterleiding dicht bij waar de buitenkraan gewenst is. Maak vooraf een plan van beginpunt tot .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts