vrijdag 26 juni 2015

Tuinhuis behandelen

Wil je zo lang mogelijk genieten van je tuinhuis , dan is het belangrijk dat je het hout regelmatig behandelt. Voor een degelijk onderhoud kan je het tuinhuis beitsen of behandelen met een olie of beschermend product. Op die manier zal je tuinhuis duurzaam én grondig alle weerselementen en andere schadelijke invloeden . Met twee of drie lagen beits die je aanbrengt met borstel en rol bescherm je je tuinhuis tegen weersinvloeden.


Paniek om behandeling van blokhutten.

Nu hebt u uw gloednieuwe blokhut binnen. U moet haar toch behandelen , of niet soms? Welke olie van Jotun kan ik het beste gebruiken voor het behandelen van mijn tuinhuis (blokhut-schuur) en welke kleuren zijn er mogelijk?


De drie meest toegepaste afwerkingen voor het behandelen van een tuinhuis zijn: oliën, beitsen en verven. De behandeling met een kleurloze olie is de meest natuurlijke afwerking . Is het nodig om mijn tuinhuis (blokhut-schuur) te behandelen en wat zijn de verschillen tussen het oliën, beitsen en verven? Ja, het is nodig om uw tuinhuis te behandelen.


Een behandeling met een olie, beits of verf beschermt uw hout tegen vocht, vuil, schimmels en Uv-licht.

Door de bescherming zal uw tuinhuis langer . Bescherm jouw tuinhuis tegen weersinvloeden door het te beitsen. Lees er alles over in ons advies-artikel. Om lekker lang te genieten van je tuinhuis doe je er goed aan het regelmatig te onderhouden.


Een houten tuinhuis wordt namelijk voortdurend blootgesteld aan UV-stralen, temperatuurwisselingen, regen en wind. De houtcellen aan het oppervlak sterven af, waardoor het hout vergrijst. En omdat de natuurlijke oliën . Hier geven we een overzicht van de verschillende mogelijkheden om je tuinhuis een nieuw kleurtje te geven. Wilt u op termijn een mooi tuinhuis , dan moet u het regelmatig beschermen tegen uv-stralen, temperatuurwisselingen, regen en wind.


U kan een tuinhuis beitsen of u kan een tuinhuis impregneren. Het is zo dat de houtcellen aan de oppervlakte af sterven waardoor het hout vergrijst. Het hout wordt tevens minder soepel . Heb je een houten tuinhuis of blokhut gekocht? Dan is het verstandig om deze te schilderen, te beitsen of te oliën. De levensduur van onbehandeld hout zal immers korter zijn dan dat van behandeld hout.


Een tuinhuis schilderen kan je perfect zelf doen. Hieronder leggen we je uit hoe je best te werk gaat.

Hoeveel keer behandel ik het hout . Hallo, Ik ga binnenkort een tuinhuis bestellen bij Makro. Ze stellen voor om het tuinhuis te behandelen (beitsen e.d.) voor je het in elkaar zet, kwestie van de groeven en de tanden ook te kunnen behandelen. Moet ik dan eerst alle planken schilderen en laten drogen alvorens te installeren of kan ik één . Het beste eindresultaat wordt gegarandeer als u Impraline Pre-Activ zowel binnen als buiten (rondom) aanbrengt. Het beste is om het hout te behandelen met Pre-Activ vóór de montage.


Als de grondlaag is gedroogd en u wilt toch een kleurtje aanbrengen op uw tuinhuis of blokhut, dan kunt u deze meteen overschilderen . Bekijk hier hoe je een tuinhuis beitst met een. Hoe beits je met Xyladecor een tuinhuis met een. Voor een optimale bescherming behandelt u uw tuinhuis aan de binnen- en buitenkant, het beste voordat deze gemonteerd wordt. Dan is deze tegen alle weersomstandigheden beschermd. U kunt uw tuinhuis zelf behandelen of door ons laten behandelen.


Wij adviseren het hout met een impregneermiddel te behandelen. Zoals we al gezegd hebben is er een verschil tussen het zelf behandelen van uw tuinhuis of het laten behandelen door de fabrikant zelf. In aankoop is een behandeld tuinhuis iets duurder, maar dit rekenvoorbeeld hieronder geeft de voordelen van een behandeld tuinhuis weer: . Voor duurzaam en kwalitatief hoogstaand gebruik dient u de blokhut goed te behandelen.


Lees de voor- en nadelen op onze site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts