dinsdag 16 juni 2015

Parket in de olie zetten

Wil je je houten vloer in de olie zetten ? Wij van Parket Onderhoud Service zetten graag uw houten vloer op professionele wijze in de olie. Wilt u zelf uw houten vloer oliën, dan is het verstandig dat u dat heel zorgvuldig doet en de volgende stappen te volgen. Een houten vloer tijdens het oliën. De kleur van een vloer verandert .

We laten je in deze klusvideo zien hoe je deze op je vloer aanbrengt. KARWEI verkoopt vloerolie. Instructie om op een onbehandelde houten vloer olie aan te brengen. Houten vloeren zelf in de olie.


Met olie bied je jouw vloer bescherming terwijl de natuurlijke uitstraling van het hout behouden blijft. Hoe gaat dat in zijn werk, een houten vloer in de olie zetten ? Je ziet het in dit stappenplan. Voeg toe icoon Print Bekijk de benodigheden .

Morgen beginnen we ons parket te leggen. Nadien wilden we het ook zelf inoliën , maar ik ben niet zo zelfverzekerd meer om het zelf te doen. Heeft iemand van jullie dit al gedaan? Hoeveel olie moet je zo ongeveer gebruiken per m²? Het gaat hier om een eiken . Na het in de olie zetten is de parketvloer vlekkerig geworden.


Weet iemand hier een oplossing voor? Vind hier tips en tricks om een houten parket vloer te behandelen met onze olie. Onze olie is geschikt voor zowel eiken als grenen vloeren.


Visgraatparket of andere vormen van Parket die na het leggen nog verschillende keren moeten worden fijngeschuurd worden pas na het leggen en schuren . Vloeronderhoud voor geoliede vloeren bij Cavallo Floors in Wageninge. Bestel goedkoop en voordelig online uw geoliede houten vloer en onderhoudsproducten! Bij het schuren van de parketvloer ontstaan er in het hout microscopische hoogte verschillen. Dit zijn eigenlijk een soort open poriën. Bij geoliede vloeren komt er olie op de vloer.


Deze olie verzadigd het hout van de vloer zodat deze waterafstotend wordt. De microscopische hoogteverschillen blijven in de vloer wel .

Dan wordt het tijd om de vloer in de onderhoudsolie te zetten. Bij normaal huishoudelijk gebruik is over het algemeen één keer per jaar voldoende. Bij intensiever gebruik eventueel vaker oliën, dit kan ook plaatselijk.


Voor u de vloer in de onderhoudsolie gaat zetten altijd eerst zeer goed schoonmaken eventueel met Woca . Een opfrisbeurt vindt plaats door de vloer met intensiefreiniger schoon te maken en vervolgens opnieuw in de onderhoudsolie te zetten. Olieconditioner kan gebruikt worden om eens per kwartaal de vloer te reinigen en tegelijk een klein beetje olie aan te brengen. Hierdoor wordt het groot onderhoud met intensiefreiniger . Stap 1: Tips aanbrengen olie op houten vloer, parketvloer.


De banen zijn ter breedte van uw armlengte. Plinten kunt u het beste apart in de olie zetten en pas nadat ze droog zijn tegen de muur. Hier vindt u handige tips en informatie over het behandelen van houten vloeren met olie. Bij een geoliede vloer wordt er gesproken van een houten vloer of parketvloer die is behandeld met een onderhoudsolie of impregneerolie.


Zorg voor een goede ventilatie door de ventilatieroosters of ramen open te zetten. Wilt u een parketvloer laten schuren en oliën in de regio Amsterdam? Daarvoor heeft u een ervaren parketteur nodig die uw vloeren stofvrij komt schuren en vakkundig in de olie komt zetten.


Wanneer je olie aanbrengt op de houten vloer trekt de olie in het hout. Hiermee kun je de vloer in bijna iedere gewenste kleur maken. Je kunt er ook voor kiezen om juist de nerf van het hout te accentueren met een andere kleur dan het normale hout. De olie trekt in het hout en beschermt het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts