woensdag 24 juni 2015

Stucwerk egaliseren

De goedkoopste manier om uw wanden glad te maken is door er een dunne laag stucwerk over heen te smeren. Hoi, ik ben Luuk van Knauf. In deze video laat ik je zien hoe je stucwerk vlak en glad maakt. Fragment uit een videoserie voor woningcorporaties. Al tijden genoeg van die muur met sierpleister of spachtelputz?


Is jouw muur beschadig of heb je een nieuwe muur van nieuwe celbetonblokken?

Wil je graag een mooie gladde geschilderde muur? Jouw muur glad maken kan nu echt zelf, zonder opnieuw te stucen. Dit kan met speciale muurverfproducten van. Je wand is geschikt als het een droge ondergrond is zoals granol, grof stucwerk , structuurverf, glasvezelbehang, bestaand vlak stucwerk of gipsplaten.


Verwijder stof en loszittende deeltjes eenvoudig met de stofzuiger. En ontvet de wand met een doek met ammonia. Knauf StucPasta is een kant-en-klare pasta waarmee je direct aan de slag kan en een wand glad maakt.


Snel egaliseren met deze pasta van oneffenheden en structuurondergronden, overschilderbaar na 6-8. Renovlies behang is niet bedoeld om wanden daadwerkelijk te egaliseren.

Vervolgens kan het Renovlies . Elke wandafwerking begint bij een afgemeten laag glad pleisterwerk. Het doel van pleisterwerk is het egaliseren van uw ruwe wanden en plafonds ( het glad stucen of glad strijken ). Door middel van glad pleisterwerk te laten stucen hebben uw muren of plafonds een goede basis voor een finale afwerking . Als voorbereiding op het schilderen en het behangen kun je oneffenheden in wanden en plafonds tot mm diep met een wit egaliseermiddel probleemloos egaliseren. Je kunt het gebruiken voor steen, beton, pleister- en stucwerk , cement en gipsplaten.


Het is een egaliseermiddel in poedervorm, dus voor gebruik zul je het . Met sausklaar stucwerk stuct de stukadoor de oppervlakte handmatig volledig strak, waardoor het geschikt is om eroverheen . Dit is een patroon wat na het egaliseren door de stukadoor in het stucwerk wordt gemaakt met speciaal gereedschap. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor waaiertjes. Hierdoor oogt een plafond of muur doorgaans groter dan wanneer de ondergrond . Indien u uw wanden eerst wilt egaliseren voordat u het bewerkt met bijvoorbeeld behang of verf, dan gebruikt u pleister als ondergrond. Dit wordt ook wel behangklaar of sausklaar pleisteren genoemd. Het verschil weten tussen deze twee?


Neem dan een kijkje bij stucwerk. Hier vindt u gelijk informatie over alle stucwerken. Soort stucwerk , Richtprijs materiaal per m Richtprijs arbeid per m Gemiddelde richtprijs per m(incl. materiaal, arbeidskosten en btw).


Spuitpleister , € tot € 1 € tot € € tot € 15.

Behangklaar stucen, € tot € € tot € € tot € 17. Sausklaar stucen, € tot € 1 € tot € € tot € 24. Schuurwerk, € tot € 14 . Vloer egaliseren en muren stucen.


Hier en daar zitten wel wat gaten. Kom gerust langs om te kijken. Stuc over tegels bespaart tijd en risico op scheuren. Het stucwerk hecht op de tegels met de juiste voorbereiding dus bekijk hier het stappenplan met voor- en nadelen.


De vorige bewoners van ons huis hebben een stuclaag met profiel aangebracht vanaf de trap tot halverwege de overloop. Blijkbaar was de stuc op of hadden. Voor het aanleggen van een PVC vloer is het noodzakelijk om de ondervloer te egaliseren.


Zandcement dekvloeren of gietvloeren zijn vlakke basisvloeren, maar vaak zijn deze nog onvoldoende vlak en glad voor PVC vloeren. Egaliseren van de ondervloer voor PVC. Voordat we een PVC vloer leggen, brengen we eerst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts