dinsdag 30 juni 2015

Electro draad kleuren

Elektra bedrading en kleuren , uitleg aardedraa schakeldraad en fasedraad van elektrische installaties. Andere kleuren zijn toegestaan, mits niet in strijd met de Europese standaard. Bedrading Lichtnet Nederland. Controleer of de aardedraad.


De basis kleuren van elektra draden.

Er zijn kleuren draden die gebruikt worden bij elektra. De kleuren van de draden. Zoals u kunt zien op het plaatje gaat de bruine draad naar de schakelaar en naar het stopcontact. Voor de draadkleuren in schakelkasten zijn wel wat normen, maar in de praktijk gebruikt iedereen zijn eigen norm of iets wat lijkt op een bestaande norm. Op zich geen probleem zolang dit maar duidelijk vermeld staat in de documentatie.


Voor klanten die geen eigen norm hanteren voor de draadkleuren in schakelkasten . Welke kleuren elektra bedrading werden er vroeger gebruikt, en wat zijn nu de nieuwe kleuren per draad in een elektische installatie? Ik een centraaldoos in de woonkamer zit het namelijk door elkaar.

Kan iemand even aangeven welke kleur wat is. Alles over de kleurcode van elektriciteitskabels. De bruine kabel, de blauwe kabel, geel met groene kabel de zwarte kabel van elektriciteit komen aan bod.


Ik wil een lamp verhangen waarbij de electriciteitskabels verlengt moeten worden. Nu heb ik alleen een zwarte kabel liggen. Ik dacht zelf dat de kabels alleen verschillende kleuren hebben ter herkenning en dat dit verder geen verschil geeft. Elektrotechniek: Wat zijn de relaties tussen oude en nieuwe kleuren van de drie fasen van krachtstroom. Voor buitenverlichting en kabels onder de grond moet u VMvK-as kabels gebruiken.


Dit is een kabel met vinylmantel en vinylisolatie rond de koperen kern, inclusief afschermkabel. Gebruik bij buitenwerk stevige, rubberen of neopreen snoeren en rubberen stekkers. Fasedraad kleur : BRUIN of ROOD De fasedraad is een installatiedraad die onder spanning staat ten opzichte van de nuldraad en de aarde. In geval van een driefasige spanning zijn er drie fasedraden gebruikt. In deze installatie staat er ook spanning bij de fasedraden onderling.


In Europa zijn afspraken . Trek daar een fasedraad (bruin), een 0- draad (blauw) en aardedraad (geel- groen) doorheen. Indien je hier meer over wilt weten, klik dan op electriciteitsleidingen aanleggen (inbouw) of electriciteitsleidingen aanleggen ( opbouw). Schakel de installatiedraden nog niet aan bij de groepenkast.

Door deze draad wordt stroom geleid bij het aan- en uit signaal van een schakelaar. Maak eerst het gehele circuit . Bij GAMMA is de draad verkrijgbaar in een draaddikte van mm2. Bruin is de fase- draad , voor . Ontbrekend: electro Schok gekregen, maar hoe?


Voor een schakel draad gebruik ik meestal een dunnere zwarte draad. Dan weet ik meteen dat het een schakeldraad is. Ook hier kun je kijken eventueel installatiedraad.


Voor grondkabel heb je een andere kleuren. Electrotechnische installaties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts