woensdag 17 juni 2015

Dikte dubbel glas hr++

Kijk hier voor ons assortiment dubbelglas. Hiernaast kunt u ook nog de spouwbreedte ( spouwdikte ) kiezen en hiermee wordt de uiteindelijke dikte van uw glasplaat bepaald. Dikte dubbel glas verschilt. Bepaalt de dikte dubbel glas de isolatiewaarde en besparing?


Van de vier weerspiegelde vlammetjes moet één van de vlammetjes een afwijkende kleur hebben. Dit duidt op de aanwezigheid van een coating.

De tussenruimte of zogenaamde spouw waarvan sprake is bij dubbel glas heeft met name een grote invloed op de isolatiewaarde. De afstandhouders liggen in een raster van hart op hart van millimeter over het glas verdeeld. Door de geringe dikte van het glaspaket millimeter is het goed toepasbaar in kozijnen en ramen met een kleine sponningdiepte. Oppervlaktes en glasdiktes isolatieglas.


Als u toch nieuwe kozijnen plaatst dan past u deze aan aan de ideale ruitdikte. Helaas geen eenduidig antwoord dus. Dubbelglas in bestaande enkelglas kozijnen en deuren. Op één van de twee ruiten zit een.


Enkel glas staat direct bloot aan de buitentemperatuur, bij dubbel glas heeft de ruimte tussen de lagen de isolerende functie.

Het buitenblad staat wel in direct contact met de buitenlucht, maar de spouw zorgt voor een isolerende ruimte tussen het buiten- en binnenblad. Er kan gevarieerd worden met de dikte. Bij dubbel glas bestaat je vensterglas uit twee aparte glasplaten met een luchtruimte ertussen. Deze luchtruimte zorgt ervoor dat het glas niet gaat condenseren wanneer er een groot verschil optreedt tussen buiten- en binnentemperaturen. Condensatie is namelijk een prima geleider en wanneer je glas condenseert wordt . De dikte van de luchtspouw en glasdikte kunnen variëren, afhankelijk van wat er in een kozijn of raam aan glasdikte geplaatst kan worden.


De dikte of samenstelling van de gelaagde ruit, wordt met een nummering weergegeven, bijvoorbeeld 33. Deze kan bijvoorbeeld 1mm zijn, andere spouw diktes zijn ook mogelijk. Om de glasdikte te bepalen spelen vele faktoren mee. Om een beetje een idee te geven wat kunt gebruiken kunt . Bijvoorbeeld isolatieglas met figuurglas , veiligheidsglas , brandwerendglas , draadglas etc. De meest gangbare glasdiktes kunnen gebruikt worden.


Super isolerende hoogrendementbeglazing bestaande uit twee bladen blank floatglas , waarvan één met een dunne . In de afbeelding zie je het verschil in dikte al. Dat komt voornamelijk door de ruimte tussen de twee glasplaten. Bij gewoon dubbel glas zit hier gewone lucht in. Edelgassen isoleren beter dan gewone lucht.


Dubbel glas wordt toegepast in ramen van gebouwen voor een betere warmte- isolatie en geluidsisolatie.

Standaard isolatieglas: glasplaten, spouw gevuld met vochtarme lucht. Er zitten glaslatten op van mm. Als ik de glaslatten vervang, wat sowieso moet gebeuren naar glaslatten van mm dikte heb ik dus mm voor mijn glas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts