dinsdag 30 juni 2015

Houten vloer over plavuizen

Houten vloer op een tegelvloer of plavuizen ondervloer. Voor elke basisvloer geldt dat deze blijvend droog, har vlak, schoon én goed dragend moeten zijn. Tegelvloeren zijn over het algemeen har makkelijk schoon te maken en sterk.


Een tegelvloer kan prima als ondervloer gebruikt worden, mits de tegels vlak zijn,. Ik wil dolgraag in plaats van plavuizen een houten vloer. Meer resultaten van forum.

Het is een veel gestelde vraag of een houten vloer over een tegelvloer gelegd kan worden. Dat is logisch, omdat het veel werk, tijd en kosten scheelt om een tegelvloer te laten liggen. Een houten vloer kan op twee manier geplaatst worden namelijk zwevend en verlijmd. Als er sprake is van vloerverwarming is het ons advies om ten alle tijden de houten vloer verlijmd over de tegels te plaatsen.


Dit omdat je op deze manier het beste rendement hebt. Voor ieder type basisvloer geldt dat deze vlak, droog,. In onze nieuwe woning ligt nu (diagonaal gelegd) een vloer van plavuizen.


We willen graag een hout vloer leggen.

Bij de 2e bezichting vandaag blijkt. Welk soort vloer kan ik het best over plavuizen heen laten leggen. Wil het liefst parket over de plavuizen heen, maar als dat niet kan, een vloerbedeking die dat beter geschikt is om over de plavuzien heen te leggen. Bij mij zelf heb ik op onze plavuizen vloer, balkjes geleg daartussen alles goed geisoleert, en op de balkjes een houten vloer gemaakt. Vooral bij het plaatsen van een massief parket op tegels, is een ondervloer een absolute noodzaak.


Deze kan worden gelegd in de vorm van een mozaïek parket , houten platen of broodjes en moet vooral de werking van het hout opvangen. Een bijkomend voordeel van de ondervloer , is dat deze een extra isolatielaag biedt . Voor meer info over vloertegels die je over bestaande vloeren kan plaatsen kan je terecht in dit artikel. Op tegelvloeren of houten vloeren is dit normaal gezien geen probleem, maar tapijt verwijder je best voor het aanleggen van de nieuwe vloer.


Je kan een PVC vloer onder meer over plavuizen of parket leggen. Kan ik die houten vloer gewoon over die plavuizen heenleggen. Kan dit en wat is de beste keuze ? Ik zie graag een brede planken. Geschreven door loja in de rubriek: Vloeren.


Je bent uitgekeken op je oude tegels plavuizen of natuurstenen vloer , maar aan de vloer er uit. De meest gestelde vragen over parket en laminaat. Kan een houten vloer op een plavuizen werkvloer gelegd worden?


Wij hebben geen zand-cement vloer maar een houten.

Vervolgens worden er vurenhouten rachels over het folie geplaatst die haaks liggen op de lengterichting van de vloerdelen. Plaats je nieuwe vloer simpelweg bovenop de bestaande. Op die manier krijg je het beste van twee werelden: de stabiliteit van de oude vloer én de nieuwe vloerstijl van je dromen. En je hoeft je ook geen zorgen te maken over het aanpassen van je deuren en drempels: de meeste PVC-, laminaat- en parketvloeren zijn zo . Het zwevend (laten) plaatsen van een houten vloer over een bestaande plavuizen vloer levert in de praktijk nauwelijks aanpassingen op.


Iemand ervaring met het leggen van een houten vloer over een plavuizenvloer voorzien van vloerverwarming? Moet daar nog een speciaal soort hout voor gebruikt worden of kan dit met alle soorten hout? Je kunt ook keramische tegels over een houten vloer leggen. Deze moet trillingsvrij zijn, zodat het tegelwerk bij een latere belasting niet scheurt. Loszittende vloerplanken moet je dan ook goed aan de ondergrond vastschroeven.


Met de handleiding van HORNBACH is het een eitje! Allereerst gaan we een vochtscherm. Voor de juiste ondervloer moet je weten of je een beton of houten vloer hebt. Plavuizen tellen als beton. Het is dan nodig om de bestaande vloer eruit te halen en vervolgens de ondervloer opnieuw te egaliseren.


Als u toch een vloer over een bestaande vloer wilt leggen , is het . Een ander aspect is de bouwkundige situatie. Een houtenvloer over de plavuizen beteknt een verhoging van de vloer. Mogelijk een conflict met de deuren. Kunnen deze (nog) worden ingekort, of was dat ook al gebeurd bij het leggen van de plavuizen ? Verder moet worden gedacht aan het geluidsaspect: een mooie, vloer . Iets eroverheen, hout, tegels, natuursteen?


En anders met de risico dat het te zeer zou gaan werken. Zonde van de investering. Laminaat zou kunnen, maar zou net als hout en tapijt, de effectiviteit van de vv verlagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts