maandag 29 juni 2015

Beluch tapijt

Deze prachtige nomadentapijten worden met de hand geknoopt door verschillende stammen uit het grensgebied tussen Iran en Afghanistan. Dit type oosterse tapijt is vaak iets kleiner en heeft een lange en smalle vorm. Deze tapijten hebben verschillende designs, vaak geometrisch.


Beluch tapijten zijn duurzaam, . Hun inkomen bestaat uit landbouw, het fokken van schapen, geiten en kamelen in combinatie met tapijtproductie. Een mooi handgemaakt Bidjar tapijt zorgt voor gezelligheid. Het oppervlak van de pool wordt daardoor zeer compact, hetgeen voorkomt dat grind en andere kleine deeltjes in het tapijt worden gedrukt. Op etiket staat: belouch-extra.


Op een hoek zit een metalen plaatje. Mooie oude oosterse beluch tapijt maat 65x75cm! Dit is een hele oude tapijtje! Ik heb deze tapijtje van de week laten nakijken bij een bekende oosterse tapijt specialist in den.


Onze oosterse tapijten worden met veel oog voor kwaliteit gemaakt, van prachtige materialen. Bewonder ons assortiment betaalbare oosterse kwaliteitstapijten. Kies uit diverse stijlen, maten en kleuren, stuk voor stuk waar voor je geld. Persisk Belutch, zo heet het product waaraan een prijskaartje van 3euro hangt.


Handgeknoopt door vakbekwame ambachtslieden”, vermeldt de website. Het label aan het tapijt is nog iets specifieker: “Belutch tapijten komen uit de provincie Khorasan in Oost-Iran. Hier ziet u een handgeknoopt nomadisch tapijt vanuit de Baluch regio gelegen in west-Iran. Aan verlanglijst toevoegen . Perzisch tapijt uit de Baluch regio in het Westen van Iran.


Toevoegen aan verlanglijstje loading. Mooi voor op de vloer en warm voor onder de voeten. En de topper onder de tapijten komt natuurlijk uit Perzië. Maar eigenlijk komen ze uit de huizen van wevers in Oost-Iran, waar ze al een tijd op de vloer lagen.


Om precies te zijn staat er op het label van de IKEA-kleden: “Belutch . Schitterend authentiek handgeknoopt tapijt met een bijzondere uitstraling √ Mooie uitstraling √ Bijzonder design √ Unieke kans Meer. Sluit over 2d 19u 50m 16s. In de Bijbel wordt al gesproken over het gebruik van kleden voor de versiering van de tempel. Het oudst bekende geknoopte tapijt is de zogenaamde Pazyryk. Ontbrekend: beluch perzisch tapijt zoeken in Vloerbedekking, tapijten, lopers en parket.


Perzische tapijten worden gerekend tot de vroege toegepaste kunst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts